Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έξι νεκροί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη από την κακοκαιρία
Έξι νεκροί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη από την κακοκαιρία

Έξι νεκροί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη από την κακοκαιρία

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες που έπληξαν τη βόρεια και την κεντρική την Κυριακή στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους στη ερμανία, την Πολωνία και την Τσεχία, ενώ οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν εάν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από ένα μεγάλο φορτηγό που προσάραξε στη Βόρεια Θάλασσα.

Τέσσερις άνθρωποι στην Πολωνία και στην Τσεχία έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων. Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης διακοπή της ς που έπληξε χιλιάδες Τσέχους και Πολωνούς, ενώ οι σιδηροδρομικές στη βόρεια ερμανία ανεστάλησαν εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν οι πτώσεις δένδρων στις σιδηροτροχιές.

Η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την σε πολλές περιοχές της Τσεχίας και έφθασε τα 180 χλμ/ στο Σνιέσκα, το ψηλότερο βουνό της χώρας (1.602 μ.), σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Στη Γερμανία, ένας 63χρονος πνίγηκε σε έναν χώρο κάμπινγκ στην κάτω Σαξονία λόγω πλημμύρας ενώ μια πνίγηκε όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, σύμφωνα με γερμανικά .

Το Glory Amsterdam, ένα μήκους 225 μέτρων, προσάραξε στο νησί Λάνεγουκ και οι γερμανικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη διαρροή καυσίμων. Τα 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι ασφαλή, ανέφερε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση