Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ευρωπαϊκό στρατό ζητεί ο Β. Σόιμπλε
Ευρωπαϊκό στρατό ζητεί ο Β. Σόιμπλε

Ευρωπαϊκό στρατό ζητεί ο Β. Σόιμπλε

Λίγες εβδομάδες αφότου η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποστείλει στη Συρία δύναμη 1.200 ανδρών, αεροσκάφη ανεφοδιασμού, έξι αναγνωριστικά Tornado και μία φρεγάτα που προστατεύει γαλλικό αεροπλανοφόρο, ο Γερμανός Οικονομικών Βόλφγκανγκ ζήτησε τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατού. Ο Γερμανός Οικονομικών εκπέμπει αντικρουόμενα μηνύματα προς τους εταίρους του στην , απορρίπτοντας οποιαδήποτε προσπάθεια ομοσπονδιοποίησης στο οικονομικό επίπεδο, αλλά υιοθετώντας εξαιρετικά προωθημένες θέσεις κοινής κυριαρχίας στο στρατιωτικό επίπεδο.

«Τελικά, ο στόχος μας θα πρέπει να είναι ένας ευρωπαϊκός στρατός», δήλωσε ο στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Bild. «Οι πόροι που ξοδεύουμε για τους 28 εθνικούς στρατούς μας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά από κοινού».

Παράλληλα, ο Γερμανός Οικονομικών, κήρυκας της λιτότητας όταν πρόκειται για τα οικονομικά των γερμανικών δήμων και των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ζήτησε δραστική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. «Θα πρέπει να αφιερώσουμε πάρα πολλούς πόρους για τις κοινές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες άμυνας», υπογράμμισε. Ο Σόιμπλε είπε ότι η ευρύτερη και η δεν θα σταθεροποιηθούν χωρίς ευρωπαϊκή παρέμβαση. Στη της ισχύος, η λέξη «σταθεροποίηση» έχει ιστορικά αποκτήσει πολλαπλές σημασίες, ενώ οι «σταθεροποιητικές» ενέργειες ευρωπαϊκών δυνάμεων όπως η Αγγλία και η έχουν διαχρονικά σημαδέψει την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κάτοικοι και επαγγελματίες του Χόρτου προμηθεύονται απινιδωτή #εξωτερικόςαπινιδωτής - https://t.co/NtOuS8Dqsw -

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

"Αλιεύοντας" την είδηση