Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ανανέωση της δέσμευσης για ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στην προσφυγική κρίση
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ανανέωση της δέσμευσης για ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στην προσφυγική κρίση

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ανανέωση της δέσμευσης για ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στην προσφυγική κρίση

Το βράδυ της Πέμπτης, οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι η συνολική στρατηγική που συμφωνήθηκε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης «θα αποφέρει αποτελέσματα μόνον εάν όλα τα στοιχεία αντιμετωπίζονται από κοινού και εάν τα θεσμικά όργανα και τα κράτη μέλη ενεργούν από κοινού και με πλήρη συντονισμό».

Μιλώντας μετά τη για το , ο πρόεδρος Γιούνκερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση της δέσμευσης σχετικά με την συντονισμένη ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ο πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε: «Πριν από τη υπήρχαν μερικοί που αμφισβητούσαν την ανάγκη της επίλυσης της προσφυγικής κρίσης σε με την Τουρκία.

Επιβεβαιώσαμε σήμερα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την καλή με την Τουρκία. Πριν από τη υπήρχαν μερικοί που αμφισβητούσαν την ανάγκη για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση. Απόψε αποφασίσαμε ομόφωνα ότι η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και δεν συνιστώνται οι μεμονωμένες εθνικές ενέργειες. Ελπίζω ότι στις επόμενες συναντήσεις μας θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα, αφού σε αυτό το Συμβούλιο επιβεβαίωσαν όλοι ομόφωνα την πρόθεσή τους να επιλύσουν τα προβλήματα μέσω ενός μηχανισμού μετεγκατάστασης, παρόλο που πριν από αυτό το Συμβούλιο μερικοί είχαν αποστασιοποιηθεί».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της Επιτροπής της 10ης Φεβρουαρίου, ως σημαντική συμβολή στη συζήτηση των ηγετών. Οι ηγέτες υπενθύμισαν τη σημασία μιας συνολικής προσέγγισης για την αναχαίτιση των ροών, την προστασία των εξωτερικών συνόρων, τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης και τη διασφάλιση της ακεραιότητας του χώρου Σένγκεν.

Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου τονίζεται ότι όλα τα στοιχεία που συμφωνήθηκαν τον Δεκέμβριο θα πρέπει να εφαρμοσθούν γρήγορα, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων σχετικά με τη και των μέτρων για τη διασφάλιση της επιστροφής και επανεισδοχής, καθώς και ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για τη της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας των Κάτω Χωρών, ώστε το νέο σύστημα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης προβλέπεται μια περαιτέρω διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Τουρκίας το Μάρτιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση