Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά Πουτζντεμόν προτείνει ο εισαγγελέας
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά Πουτζντεμόν προτείνει ο εισαγγελέας

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά Πουτζντεμόν προτείνει ο εισαγγελέας

Την έκδοση ευρωπϊκού εντάλμτος ς κατά του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν προτείνει ο , μετά την άρνηση του τελευταίου να παραστεί νωρίτερα σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Από τις , όπου βρίσκεται ο Πουτζντεμόν, ο Βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ, δήλωσε ότι ο πελάτης δεν παρουσιάσθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα διότι «το κλίμα δεν είναι καλό και είναι καλύτερα να κρατήσει αποστάσεις». «Ο Πουτζντεμόν έχει την πρόθεση να συνεργασθεί με την ισπανική και τη βελγική δικαιοσύνη, αν του ζητηθεί», διευκρίνισε.

Την έκδοση εντάλματος είχε προαναγγείλλει άλλωστε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ς. «Οταν κάποιος δεν εμφανίζεται μετά την κλήτευσή του από δικαστή για να καταθέσει, στην και σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κανονικά εκδίδεται ένταλμα ς», είχε δηλώσει ο Κάρλος Λέσμες.

Εφόσον εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και ο Πουτζντεμόν παραμείνει στο Βέλγιο, την υπόθεση θα αναλάβει ένας Βέλγος που θα έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να εξετάσει το αίτημα της Μαδρίτης.
Νωρίτερα σήμερα, η ισπανική εισαγγελία ζήτησε να προφυλακτιστούν οκτώ από τα 14 μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής ς, σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της στάσης.
Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση