Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά Πουτζντεμόν προτείνει ο εισαγγελέας
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά Πουτζντεμόν προτείνει ο εισαγγελέας

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά Πουτζντεμόν προτείνει ο εισαγγελέας

Την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν προτείνει ο εισαγγελέας, μετά την άρνηση του τελευταίου να παραστεί νωρίτερα σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Από τις , όπου βρίσκεται ο Πουτζντεμόν, ο Βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ, δήλωσε ότι ο πελάτης δεν παρουσιάσθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα διότι «το κλίμα δεν είναι καλό και είναι καλύτερα να κρατήσει αποστάσεις». «Ο Πουτζντεμόν έχει την πρόθεση να συνεργασθεί με την ισπανική και τη βελγική , αν του ζητηθεί», διευκρίνισε.

Την έκδοση εντάλματος είχε προαναγγείλλει άλλωστε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας. «Οταν κάποιος δεν εμφανίζεται μετά την κλήτευσή του από δικαστή για να καταθέσει, στην και σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κανονικά εκδίδεται ένταλμα σύλληψης», είχε δηλώσει ο Κάρλος Λέσμες.

Εφόσον εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης και ο Πουτζντεμόν παραμείνει στο , την υπόθεση θα αναλάβει ένας Βέλγος που θα έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να εξετάσει το αίτημα της Μαδρίτης.
Νωρίτερα σήμερα, η ισπανική εισαγγελία ζήτησε να προφυλακτιστούν οκτώ από τα 14 μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης, σε βάρος των οποίων διεξάγεται με την κατηγορία της στάσης.
Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση