Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα ζητά η Βουλή της Βουλγαρίας
Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα ζητά η Βουλή της Βουλγαρίας

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα ζητά η Βουλή της Βουλγαρίας

Διστάσεις πειλής για τις διμερείς σχέσεις με την Βουλγαρία τείνει να λάβει ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός από Έλληνες αγρότες των μεθοριακών διαβάσεων στον Προμαχώνα και τους υπόλοιπους συνοριακού σταθμούς, σε μια περίοδο κατά την οποία η επιζητεί, και έχει, την υποστήριξη της ς στο ζήτημα.

Μέτα τις δηλώσεις- εκκλήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, μηδέ του πρωθυπουργού κ. Μποϊκο Μπορισωφ εξαιρουμένου, προς τους καταληψίες να ανοίξουν τα σύνορα καθώς δέχεται συντριπτικό πλήγμα το της χώρας του, άλλα και προς την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, σήμερα εξέδωσε ψήφισμα και το κοινοβούλιο της χώρας.

Με αυτό η βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει για την διάνοιξη των διαβάσεων και τις ελληνικές αρχές “να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και την διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στα σύνορα” ενώ κάνει λόγο και για επιδείνωση των διμερών σχέσεων σε περίπτωση που παραταθούν οι αποκλεισμοί”.

Οι αποκλεισμοί των συνόρων από Έλληνες αγρότες με τρακτέρ, έχει προκαλέσει αντίποινα από πλευράς Βουλγάρων μεταφορέων που και εκείνοι έχουν προχωρήσει σε δρόμων με τα αυτοκίνητά τους διακόπτοντας την κυκλοφορία στο βουλγάρικο έδαφος. Και από τις δυο πλευρές των συνόρων έχουν σχηματιστεί ουρές πολλών χιλιομέτρων από οχήματα που μεταφέρουν προϊόντα, σε πολλές περιπτώσεις ευπαθή, άλλα και λεωφορεία με επιβάτες από χώρες της περιοχής, ενώ η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη χωρίς να λείπουν και οι μικρο και οι προπηλακισμοί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση