Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα ζητά η Βουλή της Βουλγαρίας
Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα ζητά η Βουλή της Βουλγαρίας

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα ζητά η Βουλή της Βουλγαρίας

Διαστάσεις απειλής για τις διμερείς σχέσεις με την Βουλγαρία τείνει να λάβει ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός από αγρότες των μεθοριακών διαβάσεων στον Προμαχώνα και τους υπόλοιπους συνοριακού σταθμούς, σε μια περίοδο κατά την οποία η επιζητεί, και έχει, την υποστήριξη της Σόφιας στο ζήτημα.

Μέτα τις δηλώσεις- εκκλήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, μηδέ του πρωθυπουργού κ. Μποϊκο Μπορισωφ εξαιρουμένου, προς τους καταληψίες να ανοίξουν τα σύνορα καθώς δέχεται συντριπτικό πλήγμα το εμπόριο της χώρας του, άλλα και προς την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, σήμερα εξέδωσε και το κοινοβούλιο της χώρας.

Με αυτό η βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει για την διάνοιξη των διαβάσεων και τις ελληνικές αρχές “να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και την διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στα σύνορα” ενώ κάνει λόγο και για επιδείνωση των διμερών σχέσεων σε περίπτωση που παραταθούν οι αποκλεισμοί”.

Οι αποκλεισμοί των συνόρων από αγρότες με , έχει προκαλέσει αντίποινα από πλευράς Βουλγάρων μεταφορέων που και εκείνοι έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις δρόμων με τα φορτηγά αυτοκίνητά τους διακόπτοντας την κυκλοφορία στο βουλγάρικο έδαφος. Και από τις δυο πλευρές των συνόρων έχουν σχηματιστεί ουρές πολλών χιλιομέτρων από που μεταφέρουν , σε πολλές περιπτώσεις ευπαθή, άλλα και λεωφορεία με από χώρες της περιοχής, ενώ η παραμένει τεταμένη χωρίς να λείπουν και οι μικροσυμπλοκές και οι προπηλακισμοί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση