Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας η 11η Μαρτίου
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας η 11η Μαρτίου

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας η 11η Μαρτίου

Μια Ευρώπη που προστατεύει

Ενόψει της 14ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα τα της ς, στις 11 Μαρτίου 2018 , ο πρώτος αρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, η ύατη εκπρόσωπος/αρόεδρος Φεντερίκα Μογκερίνι, οι επίτροποι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Βιέρα Γιούροβα και Τζούλιαν Κινγκ εξέδωσαν κοινή δήλωση: «Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους και όσες έφυγαν από κοντά μας με τόσο τραγικό τρόπο. Ζωές που χάθηκαν πολύ νωρίς και ζωές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Βρισκόμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι στο πλευρό εκείνων που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, εκείνων που πρέπει να ζουν με τις συνέπειες άνανδρων τρομοκρατικών επιθέσεων.[…] Με κάθε πράξη ς πλήττονται αθώοι άνθρωποι και οι δημοκρατίες μας. Τίποτε δεν μπορεί να φέρει πίσω όσους έχουμε απολέσει ή να διορθώσει τη ζημία που έχει συντελεστεί. Η είναι ένα σχέδιο ς, και, ως εκ τούτου, στέλνουμε, δυνατοί και ενωμένοι, τούτο το ισχυρό στην Ευρώπη και πέραν αυτής, ότι κανείς, κανένα δεν θα μείνει πίσω σε μιαν Ευρώπη που προστατεύει.»

Σήμερα, οι επίτροποι Αβραμόπουλος και Κινγκ συμμετείχαν επίσης σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, η οποία διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκέντρωσε θύματα τρομοκρατίας, ενώσεις θυμάτων, πρώτους παρεμβαίνοντες, καθώς και εκπροσώπους της ΕΕ και των κρατών μελών, για να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τις προσωπικές ιστορίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το της ΕΕ για τη στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους περιέχονται στο βίντεο αυτό και στις γενικές δράσεις της Επιτροπής στον τομέα της ασφάλειας, βλ. ενημερωτικό δελτίο «Μια Ευρώπη που προστατεύει».

"Αλιεύοντας" την είδηση