Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας στα ελληνικά σύνορα ζητά η Ουγγαρία
Ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας στα ελληνικά σύνορα ζητά η Ουγγαρία

Ευρωπαϊκή γραμμή άμυνας στα ελληνικά σύνορα ζητά η Ουγγαρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δημιουργήσει μια νέα γραμμή άμυνας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, επειδή μια συμφωνία με την Τουρκία δεν θα είναι αρκετή για να εμποδίσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Η υποστήριξη προς τον Ορμπάν έχει αυξηθεί στην Ουγγαρία λόγω της σκληρής στάσης του για τη μετανάστευση. Η κυβέρνησή του ανέγειρε φράκτες στα νότια σύνορά της προκειμένου να κρατήσει μακριά τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και στην Ασία.

Αρχικά οι φράκτες προκάλεσαν επικρίσεις από τους εταίρους της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως πολλές χώρες, όπως η Σλοβενία και η Αυστρία, έχουν από τότε υψώσει τους δικούς τους φράκτες. Άλλες χώρες έχουν επιβάλει ελέγχους στο εσωτερικό της ζώνης Σένγκεν της ΕΕ, προκειμένου να ανακόψουν τη μεταναστευτική ροή.

Ο Ορμπάν είπε πως η Γερμανία, η οποία υποδέχθηκε ένα εκατομμύριο μετανάστες πέρυσι, μετακινήθηκε πρόσφατα προς την “κοινή λογική” προκειμένου να επιβραδύνει τις αφίξεις. Όμως ο Ορμπάν σημείωσε πως τίποτε λιγότερο από την αναχαίτιση της εισόδου περισσότερων ανθρώπων στην ΕΕ δεν θα επιλύσει το πρόβλημα.

“Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας”, υπογράμμισε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία.

Είπε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη και άλλη βοήθεια ώστε να μπορέσει να ενισχύσει την άμυνά της.

“Δεν νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα είναι επαρκής από μόνη της”, είπε ο Ορμπάν.

Τον Οκτώβριο η ΕΕ προσέφερε στην Τουρκία βοήθεια τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, την προοπτική της χαλάρωσης των περιορισμών στη χορήγηση βίζας για ταξίδια στην Ευρώπη και την ανανέωση των συνομιλιών για την ένταξή της στην Ένωση, σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά της στην ανακοπή των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

“Είναι καλό που (η Τουρκία) έχει υποσχεθεί ότι θα υπάρξει μια γραμμή άμυνας εκεί, αλλά χρειάζεται να δημιουργήσουμε και μία δική μας από τους δικούς μας πόρους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και να σταματήσουμε, όχι να επιβραδύνουμε, να σταματήσουμε τη μετανάστευση”, είπε ο Ορμπάν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση