Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την υποδοχή 50.000 προσφύγων από Αφρική και Μέση Ανατολή
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την υποδοχή 50.000 προσφύγων από Αφρική και Μέση Ανατολή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την υποδοχή 50.000 προσφύγων από Αφρική και Μέση Ανατολή

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή έθεσε σήμερ ως στόχο την υποδοχή «τουλάχιστον 50.000» προσφύγων μέσα σε δύο χρόνια στην ΕΕ απευθείας από χώρες της ς, της Μέσης Ανατολής και την Τουρκία, ώστε να προσφέρει μια «ασφαλή και νόμιμη» εναλλακτική στον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «προτείνει ένα νέο πρόγραμμα επανεγκατάστασης προκειμένου να οδηγήσει στην Ευρώπη τουλάχιστον 50.000 πιο ευάλωτους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διεθνή προστασία τα δύο προσεχή χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Ένας προϋπολογισμός 500 εκατομμυρίων έχει προβλεφθεί για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη που θα δεχθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, δίνοντάς τους 10.000 ανά άτομο.

«Αυξημένη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επανεγκατάσταση» προσώπων από «τη , την Αίγυπτο, τον Νίγηρα, το , το Τσαντ και την Αιθιοπία», επέμεινε η Επιτροπή, ενθαρρύνοντας τις ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν την επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.

Αυτό το νέο όριο ορίζεται από τις Βρυξέλλες την ίδια ημέρα που λήγει το πρόγραμμα «μετεγκατάστασης» αιτούντων από την Ιταλία και την .

Το πρόγραμμα αυτό επέτρεψε την αναχώρηση περίπου 29.000 ανθρώπων από τις δύο μεσογειακές χώρες, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να μετεγκατασταθούν 160.000.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση