Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη στήριξη του Κοινοβουλίου στην εμπορική συμφωνία με τον Καναδά
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη στήριξη του Κοινοβουλίου στην εμπορική συμφωνία με τον Καναδά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη στήριξη του Κοινοβουλίου στην εμπορική συμφωνία με τον Καναδά

Η σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις ΕΕ-Καναδά

Σήμερα, το ψήφισε υπέρ της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας () μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία κύρωσης αυτής της συμφωνίας σε επίπεδο ΕΕ.

Ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο , δήλωσε: «Η σημερινή ψηφοφορία στο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη δημοκρατική διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας με τον Καναδά και επιτρέπει, επίσης, την προσωρινή έναρξη ισχύος της. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες και οι της ΕΕ θα αρχίσουν να δρέπουν τα οφέλη που προσφέρει η το συντομότερο δυνατό. Η εν λόγω εμπορική αποτέλεσε αντικείμενο κοινοβουλευτικής εξέτασης σε βάθος, η οποία αντικατοπτρίζει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για την πολιτική εμπορίου. Οι εντατικές ανταλλαγές απόψεων για τη CETA, καθ’ όλη τη διάρκεια της διεργασίας, μαρτυρούν τη δημοκρατική φύση της λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη.

Η προοδευτική αυτή είναι μια ευκαιρία για να συνδιαμορφώσουμε την παγκοσμιοποίηση και να επηρεάσουμε τον καθορισμό κανόνων για το παγκόσμιο εμπόριο. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι εργασίες που έχουμε ήδη ξεκινήσει με τους Καναδούς φίλους μας για να καθορίσουμε πολυμερείς κανόνες που θα αφορούν επενδυτικά ζητήματα.

Καλώ τώρα όλα τα κράτη μέλη να διεξαγάγουν εμπεριστατωμένη και σε βάθος συζήτηση, σε εθνικό επίπεδο, με τα ενδιαφερόμενα μέρη στο πλαίσιο της εθνικής διαδικασίας κύρωσης της συμφωνίας».

Η επίτροπος αρμόδια για το εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε: «Η ψηφοφορία αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις ΕΕ-Καναδά -μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό σήμερα. Χτίζοντας γέφυρες και όχι τείχη, μπορούμε μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας. Σ’ αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, όπου ο προστατευτισμός γνωρίζει άνοδο σε όλο τον κόσμο, η CETA υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευσή μας για βιώσιμο εμπόριο.

Ο Καναδάς είναι στενός σύμμαχος της Ευρώπης. Μάς ενώνουν κοινές αξίες και ιδανικά όπως και η δέσμευσή μας για ανοικτές αγορές και δίκαιες κοινωνικές πολιτικές. Ο Καναδάς είναι σημαντικός οικονομικός εταίρος, με εμπορικές συναλλαγές που αγγίζουν ετησίως τα δισεκατομμύρια ευρώ. Μόλις το καναδικό κοινοβούλιο κυρώσει τη συμφωνία αυτή, το επόμενο βήμα είναι να τεθεί προσωρινά σε εφαρμογή -κάτι που μπορεί να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι και οι εταιρείες από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα πρέπει να δρέψουν τα οφέλη πολύ σύντομα.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση