Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Eurasia Group για Κύπρο: Απομακρύνεται η επανένωση που θα έδινε ώθηση στην οικονομία
Eurasia Group για Κύπρο: Απομακρύνεται η επανένωση που θα έδινε ώθηση στην οικονομία

Eurasia Group για Κύπρο: Απομακρύνεται η επανένωση που θα έδινε ώθηση στην οικονομία

Οι οικονομικές προοπτικές της Κύπρου συρρικνώνοντι, κθώς η πιθανότητα της επανένωσης του νησιού παρουσιάζεται μακρινή, υποστηρίζει σε σημείωμά του το Eurasia Group, στο οποίο τονίζεται ότι η στάση της ς αποτελεί τον βασικό αποτρεπτικό παράγοντα στην επίτευξη μίας ς για το Κυπριακό.

«Μία σειρά από πρόσφατες εξελίξεις καθιστούν στο παρόν μία πολιτική απίθανη (πλέον δίνουμε μόνο 35% πιθανότητα επίτευξης μίας ς για την επανένωση μέσα σε αυτό το έτος). Μετά το , οι πιθανότητες για μία συμφωνία θα μειωθούν περισσότερο, ιδιαίτερα εάν ο πρόεδρος της Κύπρου, ίκος Αναστασιάδης αποκτήσει περισσότερο εθνικιστική στάση για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του το Μάρτιο του ή εάν αποτύχει να επανεκλεγεί», υπογραμμίζει το Eurasia Group.

Το think tank αναφέρει ότι η επανένωση της Κύπρου θα έδινε ώθηση στην οικονομία του νησιού και μία συμφωνία θα διευκόλυνε την ανάπτυξη του τομέα του φυσικού αερίου και την εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων με την . Κατ΄ επέκταση, η αποτυχία των συνομιλιών οδηγεί σε υποβάθμιση των οικονομικών προοπτικών της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση