Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έτοιμη για έκτακτη σύνοδο για τους πρόσφυγες η Ε.Ε.
Έτοιμη για έκτακτη σύνοδο για τους πρόσφυγες η Ε.Ε.

Έτοιμη για έκτακτη σύνοδο για τους πρόσφυγες η Ε.Ε.

Έτοιμοι γι έκτκτη σύνοδο, αν αυτό χρειαστεί, προκειμένου να συζητήσουν την προσφυγική κρίση, είναι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα . «Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είναι έτοιμοι να συναντηθούν αν ολοκληρωθεί το προπαρασκευαστικό έργο και αν κριθεί απαραίτητη η διενέργεια έκτακτης συνόδου κορυφής», είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια ς Τύπου στο Βερολίνο.

«Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση του ζητήματος», πρόσθεσε η , επισημαίνοντας ότι μια σύνοδος θα είχε νόημα αν έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις από ηγέτες της μετά την ολο του έργου των υπουργών Εσωτερικών.

«Ευτυχώς υπάρχει ήδη ένα υψηλό επίπεδο συμφωνίας μεταξύ Γερμανία και Γαλλίας, το οποίο μου δημιουργεί μεγάλες ελπίδες ότι θα μπορούσαμε να σκεφτούμε λύσεις», κατέληξε η καγκελάριος.

Το μεταναστευτικό ζήτημα έχει διχάσει τη Γερμανία, όπου έχει κάνει την εμφάνισή του τους τελευταίους μήνες ένα ιδιαιτέρως βίαιο ξενοφοβικό κίνημα, παράλληλα με ένα ευρύ κύμα λαϊκής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και διάθεση φιλοξενίας από απλούς πολίτες.

Χθες αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη εναντίον υ υποδοχής αιτούντων άσυλο σε πόλη της Βορειοδυτικής Γερμανίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρή πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν ένοικοι.

Οι γερμανικές αρχές ετοιμάζονται για πιθανή νέα έξαρση των εκδηλώσεων μίσους εκ μέρους ακροδεξιών οργανώσεων στη Σαξονία το Σαββατοκύριακο, καθώς διοικητικό δικαστήριο ακύρωσε μια απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πόλη Χάιντεναου, η οποία έχει γίνει θέατρο νεοναζιστικών λεηλασιών σε βάρος κέντρου ς προσφύγων. Οι τοπικές αρχές επέβαλαν την απαγόρευση για να προλάβουν επανάληψη των επεισοδίων που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν τραυματίστηκαν δεκάδες .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση