Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η αιθαλομίχλη πνίγει το Νέο Δελχί
Η αιθαλομίχλη πνίγει το Νέο Δελχί

Η αιθαλομίχλη πνίγει το Νέο Δελχί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ινδίας, καθώς η τοξική αιθαλομίχλη γίνεται όλο και πιο πυκνή. Η μόλυνση έχει χτυπήσει κόκκινο και οι αρχές διέταξαν την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών, καθώς και τη διακοπή οποιασδήποτε κατασκευαστικής εργασίας, καθώς το νέφος «πνίγει» για τρίτη ημέρα  τους κατοίκους της πόλης.

Πως φτασαμε εδώ;

Η παράνομη καύση των σπαρτών στα χωράφια που περιβάλλουν το Νέο Δελχί, οι αδιάκοπες εκπομπές καυσαερίου από τα οχήματα εντός πόλης σε συνδυασμό με την ελλιπή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και την υπερβολική σκόνη από κατασκευαστικά έργα, προκάλεσαν αυτή την περιβαλλοντική κρίση.

Μέτρηση της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα μικροσωματίδια PM 2.5, έδωσε τιμές της τάξεως του 608, όταν το ασφαλές όριο είναι μόλις 50. Τα PM 2.5 είναι μικροσκοπικά σωματίδια 30 φορές πιο λεπτά από τις τρίχες των μαλλιών μας. Όταν τα εισπνεύσουμε, εισχωρούν στους πνεύμονες αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, καρκίνου και λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή ηλικιωμένου από την Αλόννησο στο Βόλο - https://t.co/C8ez3UvDbp -

  • Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου στον Αλμυρό - https://t.co/Lj3WLGXDdB -

  • Οι σκιές του 21ου αιώνα - https://t.co/s9aYIGQYuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση