Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ερντογάν: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα Γκιουλέν
Ερντογάν: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα Γκιουλέν

Ερντογάν: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα Γκιουλέν

Σε μι κλιμάκωση της εκστρτείας που έχει εξαπολύσει εναντίον ενός παλιού του συμμάχου, που μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους του, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε επισήμως «τρομοκρατική οργάνωση» το ισλαμικό κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Δεν θα αφήσουμε αυτούς που διχάζουν το έθνος να ξεφύγουν σ' αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε υποστηρικτές του, αμέσως μετά την άφιξή του στη , όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει στρατιωτικές ασκήσεις.
Αυτοεξόριστος εδώ και χρόνια στην Πενσυλβάνια των λόγω της σύγκρουσής του με το προηγούμενο κεμαλικό καθεστώς, ο μεγάλης επιρροής ισλαμιστής στοχαστής υπήρξε πολύτιμος σύμμαχος του Ερντογάν, όταν ο τότε πρωθυπουργός αντιμετώπιζε αποσταθεροποιητικές κινήσεις από το κεμαλικό «βαθύ ». Στη συνέχεια οι δύο ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση, με τον Ερντογάν να υποστηρίζει ότι το δίκτυο Γκιουλέν χρησιμοποίησε τους ανθρώπους του στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία για να τον υπονομεύσει.
Οπως ανέφερε ο Ερντογάν, στη διάρκεια της ς του στη , το ενέκρινε απόφαση με την οποία οι οπαδοί του Γκιουλέν θα χαρακτηρίζονται στο εξής ως μέλη της «γκιουλενικής τρομοκρατικής οργάνωσης». Με τον τρόπο αυτό, το θρησκευτικό κίνημα του Γκιουλέν τίθεται στην ίδια μοίρα με την ένοπλη αποσχιστική οργάνωση των Κούρδων ΡΚΚ και αναγορεύεται σε υπ' αριθμόν ένα απειλή για το τουρκικό . Ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του αρνούνται τις κατηγορίες περί συνωμοσίας και υποστηρίζουν ότι το κίνημά τους εξαντλείται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αγαθοεργίες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση