Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ερντογάν: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα Γκιουλέν
Ερντογάν: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα Γκιουλέν

Ερντογάν: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα Γκιουλέν

Σε μια κλιμάκωση της εκστρατείας που έχει εξαπολύσει εναντίον ενός παλιού του συμμάχου, που μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο επικίνδυνους αάλους του, ο Ταγίπ χαρακτήρισε επισήμως «τρομοκρατική οργάνωση» το ισλαμικό κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ κιουλέν.

«Δεν θα αφήσουμε αυτούς που διχάζουν το έθνος να ξεφύγουν σ' αυτή τη χ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε υποστηρικτές του, αμέσως μετά την άφιξή του στη , όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει στρατιωτικές ασκήσεις.
Αυτοεξόριστος εδώ και χρόνια στην Πενσυλβάνια των λόγω της σύγκρουσής του με το προηγούμενο κεμαλικό καθεστώς, ο μεγάλης επιρροής ισλαμιστής στοχαστής υπήρξε πολύτιμος σύμμαχος του , όταν ο τότε πρωθυπουργός αντιμετώπιζε αποσταθεροποιητικές κινήσεις από το κεμαλικό «βαθύ κράτος». Στη συνέχεια οι δύο άνδρες ήρθαν σε μετωπική , με τον Ερντογάν να υποστηρίζει ότι το δίκτυο κιουλέν χρησιμοποίησε τους ανθρώπους του στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία για να τον υπονομεύσει.
Οπως ανέφερε ο Ερντογάν, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Σμύρνη, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε απόφαση με την οποία οι οπαδοί του Γκιουλέν θα χαρακτηρίζονται στο εξής ως μέλη της «γκιουλενικής τρομοκρατικής οργάνωσης». Με τον τρόπο αυτό, το θρησκευτικό κίνημα του Γκιουλέν τίθεται στην ίδια μοίρα με την ένοπλη αποσχιστική οργάνωση των Κούρδων ΡΚΚ και αναγορεύεται σε υπ' αριθμόν ένα για το τουρκικό κράτος. Ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του αρνούνται τις κατηγορίες περί συνωμοσίας και υποστηρίζουν ότι το κίνημά τους εξαντλείται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αγαθοεργίες.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση