Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ερντογάν προς ΗΠΑ: Τέλος στις εκδόσεις υπόπτων, αν δεν μας παραδώσετε τον Γκιουλέν
Ερντογάν προς ΗΠΑ: Τέλος στις εκδόσεις υπόπτων, αν δεν μας παραδώσετε τον Γκιουλέν

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Τέλος στις εκδόσεις υπόπτων, αν δεν μας παραδώσετε τον Γκιουλέν

H Tουρκί θ σταματήσει τις εκδόσεις υπόπτων προς τις εάν η αμερικανική κυβέρνηση αρνηθεί να της παραδώσει τον -θεωρούμενο από την Άγκυρα ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος- κληρικό Φετουλάχ κιουλέν, προειδοποίησε σήμερα ο Ρετζέπ .

«Εχουμε δώσει μέχρι στιγμής  12 τρομοκράτες στις , αλλά εκείνες δεν μας παρέδωσαν τον έναν που εμείς θέλουμε, με δικαιολογίες από αέρα κοπανιστό», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τοπικούς αξιωματούχους στην Αγκυρα.

«Έαν δεν μας τον δίνετε, τότε συγ αλλά από εδώ και πέρα ό,τι και να μας ζητήσετε για άλλους τρομοκράτες, όσο καιρό θα είμαι στην προεδρία, δεν θα το πάρετε», πρόσθεσε ο Τούρκος .

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της ς, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πληγεί από την άρνηση των ΗΠΑ να εκδώσουν τον κιουλέν αλλά και από την υποστήριξή τους στο YPG (την Κουρδική Πολιτοφυλακή) στη Συρία καθώς και του πολιτικού της σκέλους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μας ακούνε, αλλά ακούνε τους Κούρδους του YPG.Μπορεί να υπάρξει έτσι στρατηγική συμμαχία; H Toυρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει  προσκόμματα από τις ασυνεπείς πολιτικές των ΗΠΑ στην περιοχή», πρό

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση