Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα το PYD»
Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα το PYD»

Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα το PYD»

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τον θλίβει η άρνηση της Δύσης ν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και πως θα μιλήσει την Παρασκευή τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το πώς τους βοήθησαν τα αμερικανικά όπλα.

«Πριν από μήνες στη συνάντησή μου μαζί του (με τον Ομπάμα) τού είπα πως οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα. Έφθασαν τρία αεροπορικά φορτία, τα μισά καξαν στα χέρια του ταές () και τα μισά στα χέρια του PYD», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. «Η επιμονή των Δυτικών (να μην χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση το PYD) μας θλίβει», πρόσθεσε.

Η τηλεφωνική επι του με τον Ομπάμα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι η πολιτοφυλακή των Κούρδων της ς ευθύνεται για την με που στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Άγκυρας.

«Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι αυτοί που διέπραξαν αυτή την είναι οι YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση