Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα το PYD»
Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα το PYD»

Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα το PYD»

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τον θλίβει η άρνηση της Δύσης να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το κουρδικό Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και πως θα μιλήσει την Παρασκευή τηλεφωνικά με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ για το πώς τους βοήθησαν τα αμερικανικά .

«Πριν από μήνες στη συνάντησή μου μαζί του (με τον ) τού είπα πως οι ΗΠΑ προμηθεύουν . Έφθασαν τρία αεροπορικά φορτία, τα μισά κατέληξαν στα χέρια του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) και τα μισά στα χέρια του PYD», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. «Η επιμονή των Δυτικών (να μην χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση το PYD) μας θλίβει», πρόσθεσε.

Η τηλεφωνική του με τον Ομπάμα είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι η πολιτο των Κούρδων της Συρίας ευθύνεται για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στοίχισε τη σε 28 ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης στο της Άγκυρας.

«Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι αυτοί που διέπραξαν αυτή την επίθεση είναι οι YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μετά την της Παρασκευής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση