Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ εξυπηρετεί την τρομοκρατία
Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ εξυπηρετεί την τρομοκρατία

Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ εξυπηρετεί την τρομοκρατία

Η  αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της ως πρωτεύουσας του «θα εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις» προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ένα τέτοιο μέτρο δεν θα χρησιμεύσει σε κάτι άλλο παρά στο να εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις» επισήμανε ο Ερντογάν μετά το τέλος ς που είχε στην με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της ς.

Από την πλευρά του ο Ιορδανός μονάρχης σημείωσε ότι η ιερή πόλη είναι «κρίσιμης σημασίας για τη σταθερότητα» της περιοχής.

«Απευθύνω από το βήμα αυτό μια έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα: προσέξτε μην λάβετε κανένα μέτρο που θα στόχευε στο να τροποποιηθεί το νόμιμο καθεστώς της » τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το πεπρωμένο δισεκατομμυρίων ανθρώπων προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες» ανέφερε ο Τούρκος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ θεωρείται «κόρη οφθαλμού για όλους τους μουσουλμάνους».

Ο βασιλιάς της ς υπενθύμισε ότι επισήμανε στον τόναλντ την «ανησυχία» του και σημείωσε ότι «είναι επιτακτικό να εργαστούμε με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία για την μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση