Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ εξυπηρετεί την τρομοκρατία
Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ εξυπηρετεί την τρομοκρατία

Ερντογάν: Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ εξυπηρετεί την τρομοκρατία

Η  νγνώριση από την Ουάσιγκτον της ως πρωτεύουσας του Ισραήλ «θα εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις» προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ .

«Ένα τέτοιο μέτρο δεν θα χρησιμεύσει σε κάτι άλλο παρά στο να εξυπηρετήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις» επισήμανε ο μετά το τέλος ς που είχε στην με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας.

Από την πλευρά του ο Ιορδανός μονάρχης σημείωσε ότι η ιερή πόλη είναι «κρίσιμης σημασίας για τη σταθερότητα» της περιοχής.

«Απευθύνω από το βήμα αυτό μια έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα: προσέξτε μην λάβετε κανένα μέτρο που θα στόχευε στο να τροποποιηθεί το νόμιμο καθεστώς της » τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το πεπρωμένο δισεκατομμυρίων ανθρώπων προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιθυμίες» ανέφερε ο Τούρκος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ θεωρείται «κόρη οφθαλμού για όλους τους μουσουλμάνους».

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας υπενθύμισε ότι επισήμανε στον Ντόναλντ την «ανησυχία» του και σημείωσε ότι «είναι επιτακτικό να εργαστούμε με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία για την μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση