Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι Εργατικοί τάσσονται κατά του Brexit
Οι Εργατικοί τάσσονται κατά του Brexit

Οι Εργατικοί τάσσονται κατά του Brexit

Ο επικεφαλής των Βρετανών Εργατικών απηύθυνε χθες έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ε.Ε. «με όλα τα ελαττώματά της». «Δεν το λέμε με μισή », είπε ο , ο οποίος το 1975 είχε ψηφίσει κατά της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ. «Μια υπέρ της παραμονής είναι προς το συμφέρον των ανθρώπων αυτής της χώρας».

Η Ντάουνινγκ Στριτ καλωσόρισε την τοποθέτηση του επικεφαλής των Εργατικών, στον οποίο προσβλέπει για στο δημο, ιδίως μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσφάτως ο πρωθυπουργός Κάμερον. Η εμπλοκή του Κάμερον στα οδήγησε σε πτώση της δημοτικότητας του Βρετανού πρωθυπουργού –του επιφανέστερου εκπροσώπου της εκστρατείας για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε.– κατά 8 μονάδες.

«Προκειμένου να κερδίσει η κυβέρνηση αυτό το δημοψήφισμα, είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι Εργατικοί, για να στείλουν τους ψηφοφόρους τους στην κάλπη», είπε η αναλύτρια Σάρα Χόμπολτ.

Ο Κάμερον συχνά παρουσιάζει τον ως «ακροαριστερό», αλλά, στην περίπτωση αυτή, ο ηγέτης των Εργατικών τήρησε σαφείς αποστάσεις από τον αριστερό ευρωσκεπτικισμό, που απορρίπτει την Ε.Ε. ως οντότητα η οποία είναι αδύνατο να μεταρρυθμιστεί.

«Παραμένω πολύ επικριτικός σε θέματα όπως η έλλειψη δημοκρατίας και η θεσμική πίεση για απορ και ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Αλλά αυτή η αλλαγή μπορεί να προκύψει μόνο αν συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας». O υποστήριξε ότι η εκστρατεία της κυβέρνησης για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. «θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένη», μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το περιεχόμενο του επίσημου δεκαεξασέλιδου φυλλαδίου υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., το οποίο εστάλη σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας με κόστος 9 εκατ. στερλινών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση