Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Οι Εργατικοί τάσσονται κατά του Brexit
Οι Εργατικοί τάσσονται κατά του Brexit

Οι Εργατικοί τάσσονται κατά του Brexit

Ο επικεφαλής των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν απηύθυνε χθες έκκληση στους Βρετανούς να παραμείνουν στην «με όλα τα ελαττώματά της». «Δεν το λέμε με μισή », είπε ο Κόρμπιν, ο οποίος το 1975 είχε ψηφίσει κατά της ένταξης της χώρας στην . «Μια ψήφος υπέρ της παραμονής είναι προς το συμφέρον των ανθρώπων αυτής της χώρας».

Η Ντάουνινγκ Στριτ καλωσόρισε την τοποθέτηση του επικεφαλής των Εργατικών, στον οποίο προσβλέπει για βοήθεια στο δημοψήφισμα, ιδίως μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσφάτως ο Κάμερον. Η εμπλοκή του Κάμερον στα οδήγησε σε πτώση της δημοτικότητας του Βρετανού πρωθυπουργού –του επιφανέστερου εκπροσώπου της εκστρατείας για την παραμονή της Βρετανίας στην – κατά 8 μονάδες.

«Προκειμένου να κερδίσει η κυβέρνηση αυτό το δημοψήφισμα, είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι Εργατικοί, για να στείλουν τους ψηφοφόρους τους στην κάλπη», είπε η αναλύτρια Σάρα Χόμπολτ.

Ο Κάμερον συχνά παρουσιάζει τον Κόρμπιν ως «ακροαριστερό», αλλά, στην περίπτωση αυτή, ο ηγέτης των Εργατικών τήρησε σαφείς αποστάσεις από τον αριστερό ευρωσκεπτικισμό, που απορρίπτει την Ε.Ε. ως οντότητα η οποία είναι αδύνατο να μεταρρυθμιστεί.

«Παραμένω πολύ επικριτικός σε θέματα όπως η έλλειψη δημοκρατίας και η θεσμική πίεση για απορρύθμιση και ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Η πρέπει να αλλάξει. Αλλά αυτή η αλλαγή μπορεί να προκύψει μόνο αν συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας». O Τζέρεμι Κόρμπιν υποστήριξε ότι η εκστρατεία της κυβέρνησης για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. «θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένη», μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το περιεχόμενο του επίσημου δεκαεξασέλιδου φυλλαδίου υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., το οποίο εστάλη σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας με κόστος 9 εκατ. στερλινών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση