Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έρευνα: Ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθουν αμήχανα με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων
Έρευνα: Ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθουν αμήχανα με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων

Έρευνα: Ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθουν αμήχανα με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων

Περισσότεροι πό ένν στους τρεις Ελβετούς αισθάνονται αμήχανα όταν βρίσκονται με ανθρώπους που θεωρούνται «διαφορετικοί» λόγω εθνικότητας, θρησκείας, δέρματος ή άλλων παραγόντων, σύμφωνα με τα ευρήματα κυβερνητικής ς.

Η , που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, επιχείρησε να εκτιμήσει, για πρώτη φορά, τον τρόπο με τον οποίο συνυπάρχουν οι άνθρωποι σε μια χώρα με 8,4 εκατομμύρια κατοίκους, ¼ των οποίων, διαφορετικής εθνικότητας.

Το 36% των ερωτηθέντων είπαν ότι αισθάνονταν αμήχανα στην παρουσία ανθρώπων, που οι ίδιοι έκριναν διαφορετικούς και κυρίως εκεί που μιλούν μια ξένη γλώσσα ή μετακινούνται.

Περαιτέρω πληροφορίες για την τελευταία αυτή κατηγορία δεν δόθηκαν, ωστόσο οι Ρομά και άλλες ομάδες νομάδων, έχουν εκφράσει τα παράπονά τους αναφορικά με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν στο που έχει παραμείνει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, το 16% των ερωτηθέντων πήγε ένα βήμα παραπέρα και δήλωσε ότι αισθάνεται από τους ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης περισσότερων δικαιωμάτων σ' αυτές τις ομάδες. Τα 2/3 των ανθρώπων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, δήλωσαν ότι ο ρατσισμός αποτελεί βασικό κοινωνικό πρόβλημα και το 56% εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών είναι αποτελεσματική.

Με τέσσερις εθνικές γλώσσες και με αποκεντρωμένο κυβερνητικό σύστημα, η παραδοσιακά χριστιανική γίνεται ολοένα και πιο ποικιλόμορφη. Οι κύριες θρησκευτικές κοινότητες ξεπερνούν τις 10 στο σύνολο ενός πληθυσμού που αποτελείται από ανθρώπους με ρίζες σε 190 άλλες χώρες.

Τα ακροδεξιά έχουν τροφοδοτήσει το αίσθημα κατά των ανθρώπων με διαφορετική εθνικότητα, προωθώντας μια σειρά από μέτρα, συμπεριλαμομένης της απαγόρευσης κατασκευής μιναρέδων σε τεμένη, που εξελίχθηκε σε νόμο το 2009.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση