Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εραψαν τα στόματά τους Ιρανοί μετανάστες στην Ειδομένη
Εραψαν τα στόματά τους Ιρανοί μετανάστες στην Ειδομένη

Εραψαν τα στόματά τους Ιρανοί μετανάστες στην Ειδομένη

Σε απεργία πείνας, ράβοντας τα στόματά τους, έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής δέκα από το που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Στο σημείο είναι συγκεντρωμένοι περίπου 1000 από διάφορες εθνικότητες στους οποίους δεν επιτρέπεται να περάσουν την ουδέτερη ζώνη, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα ς και να έχουν υψώσει πανό ζητώντας να αρθεί η απαγόρευση. Οι μετανάστες αυτοί μάλιστα, διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα τις τελευταίες μέρες, παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.

“Η ροή προσφύγων από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία γίνεται με γρήγορους ρυθμούς” αναφέρει στο -ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Υπατη Αρμοστεία, προσθέτοντας ωστόσο ότι γίνεται στους υπόλοιπους για τις διαδικασίες ασύλου.

“Ανάμεσά τους, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη για προσφυγική ” συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι, όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, υπάρχουν λεωφορεία στο σημείο, με εισιτήριο 50 , γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε εθελοντικές οργανώσεις και που επιχειρούν στον καταυλισμό και ζητούν την μείωση του.

Ανησυχία στην Σερβία

Έντονη ανησυχία για την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Βετεράνων Πολέμου και Κοινωνικής Πολιτικής, Αλεξάνταρ Βούλιν, τονίζοντας ότι πολύ μικρός αριθμός οικονομικών μεταναστών βρίσκεται στη Σερβία.

“Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, θα ήθελα να μπορούσαμε. Η θέση της Σερβίας είναι πολύ σαφής, εμείς θα συμπεριφερθούμε, όπως συμπεριφέρονται όλες οι υπόλοιπες χώρες σε αυτή τη διαδρομή” ανέφερε ο κ. Βούλιν, επικεφαλής της επιτροπής ς για το μεταναστευτικό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση