Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επιθέσεις στο Παρίσι: η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα
Επιθέσεις στο Παρίσι: η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα

Επιθέσεις στο Παρίσι: η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα

Μετά τις τραγικές επιθέσεις που έπληξαν το την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. , αντέδρασε αμέσως με την αποστολή ς προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τη Γαλλία. Στην αναφέρει: «Είμαι συγκλονισμένος και αγανακτισμένος για το γεγονός ότι η Γαλλία πλήττεται αυτή τη στιγμή από την ειδεχθέστερη μορφή τρομοκρατίας».

Οι 28 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων και οι πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων εξέδωσαν την Κυριακή κοινή δήλωση τονίζοντας ότι «θα γίνει ό,τι μπορεί να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να καταστεί ασφαλής η Γαλλία».

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής του G20 την Κυριακή στην Αττάλεια (Τουρκία), ο Πρόεδρος Juncker καταδίκασε κάθε συσχέτιση των τρομοκρατικών επιθέσεων με την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εκείνοι που οργάνωσαν αυτές τις επιθέσεις και εκείνοι που τις εκτέλεσαν είναι ακριβώς εκείνοι από τους οποίους δραπετεύουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίστροφο».

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη την Κυριακή στο όπου συνάντησε τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Bernard Cazeneuve και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας του υ κ. Etienne Schneider, που εκπροσωπεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις την Παρασκευή, υπογράμμισαν ότι επείγει η ταχεία λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων που θα υλοποιηθούν με βάση ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Η Επιτροπή καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια για την του εν λόγω Συμβουλίου.

Από το Σάββατο το βράδυ, η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο κτίριο Berlaymont, φωτίζεται με τη γαλλική σημαία και οι εθνικές σημαίες της ς κυματίζουν μεσίστιες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη μας προς το λαό και τις αρχές της Γαλλίας.

Σήμερα, 16/11, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τον Πρόεδρο Juncker στην Τουρκία όπου βρίσκεται, στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και σε όλα τα κτίρια της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας Τύπου, στις 12:00 (ώρα Κεντρικής ς).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση