Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Επιθέσεις στο Παρίσι: η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα
Επιθέσεις στο Παρίσι: η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα

Επιθέσεις στο Παρίσι: η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα

Μετά τις τραγικές που έπληξαν το την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, αντέδρασε αμέσως με την αποστολή επιστολής προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τη . Στην επιστολή αναφέρει: «Είμαι συγκλονισμένος και αγανακτισμένος για το γεγονός ότι η πλήττεται αυτή τη στιγμή από την ειδεχθέστερη μορφή τρομοκρατίας».

Οι 28 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων και οι πρόεδροι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων εξέδωσαν την Κυριακή κοινή δήλωση τονίζοντας ότι «θα γίνει ό,τι μπορεί να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να καταστεί ασφαλής η ».

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής του την Κυριακή στην Αττάλεια (Τουρκία), ο Πρόεδρος καταδίκασε κάθε συσχέτιση των τρομοκρατικών επιθέσεων με την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εκείνοι που οργάνωσαν αυτές τις και εκείνοι που τις εκτέλεσαν είναι ακριβώς εκείνοι από τους οποίους δραπετεύουν οι και όχι το αντίστροφο».

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη την Κυριακή στο όπου συνάντησε τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Bernard Cazeneuve και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας του Λουξεμβούργου κ. Etienne Schneider, που εκπροσωπεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, υπογράμμισαν ότι επείγει η ταχεία λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων που θα υλοποιηθούν με βάση ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Η Επιτροπή καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια για την προετοιμασία του εν λόγω Συμβουλίου.

Από το Σάββατο το βράδυ, η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο κτίριο Berlaymont, φωτίζεται με τη γαλλική σημαία και οι εθνικές σημαίες της Ευρώπης κυματίζουν μεσίστιες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη μας προς το λαό και τις αρχές της Γαλλίας.

Σήμερα, 16/11, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τον Πρόεδρο στην Τουρκία όπου βρίσκεται, στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και σε όλα τα κτίρια της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας Τύπου, στις 12:00 ( Κεντρικής Ευρώπης).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση