Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επιθέσεις οργανώνουν οι Anonymous κατά ΙSIS
Επιθέσεις οργανώνουν οι Anonymous κατά ΙSIS

Επιθέσεις οργανώνουν οι Anonymous κατά ΙSIS

«Τεράστια επίθεση» εναντίον του υποσχέθηκε το δίκτυο χάκερ Anonymous, καταγγέλλοντας τους τζιχαντιστές ως «μιάσματα». Οι χάκερ κατά καιρούς βρίσκονται στο στόχαστρο των υπηρεσιών ασφαλείας λόγω ενεργειών όπως η διαδικτυακή υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάντζ, αλλά αυτή τη φορά, Αμερικανοί ειδικοί διερωτώνται μήπως θα έπρεπε οι υπηρεσίες να βοηθήσουν τους Anonymous.

«Θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε. Θα εξαπολύσουμε εναντίον σας τη μεγαλύτερη επιχείρηση όλων των εποχών», ανακοίνωσε στο σχετικό βίντεο η ψηφιακά παραλλαγμένη φωνή των Anonymous. «Πρέπει να περιμένετε γιγάντιες κυβερνοεπιθέσεις».

Οι Anonymous είναι δίκτυο ανώνυμων χάκερ από όλο τον κόσμο, που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών συστημάτων για πολιτικούς λόγους. «Ο γαλλικός λαός είναι ισχυρότερος από εσάς και θα βγει από αυτή τη φρίκη ακόμη ισχυρότερος» ανέφερε το βίντεο, διάρκειας δυόμισι λεπτών, που είχε πάνω από 1,3 εκατ. προβολές στο .

Οι Anonymous έχουν ήδη εξαπολύσει δριμύτατες ιντερνετικές επιθέσεις εναντίον του ΙSIS (με τον κωδικό #OpISIS) μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο . Συνέταξαν και δημοσίευσαν λίστα 101.000 λογαριασμών στο που συνδέονται με το «», με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν σε μεγάλο βαθμό την ευκολία της προπαγάνδας που προσέφερε το . Επίσης, οι Anonymous υποστηρίζουν ότι καρεψαν 149 ιστοσελίδες σχετιζόμενες με το «» και 5.900 προπαγανδιστικά βίντεο.

Το 2010, οι Anonymous έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό με την επιχείρηση «πληρωμή» (#OpPayback) που «χακάρισε» το PayPal, «τιμωρώντας» τη σελίδα ηλεκτρονικών πληρωμών, επειδή είχε υποχρεωθεί από τις αμερικανικές αρχές να διακόψει τη μεταφορά δωρεών προς τη WikiLeaks, μόλις η οργάνωση του Τζούλιαν Ασάντζ δημοσίευσε απόρρητα αμερικανικά έγγραφα.

Έχουν, επίσης, υποστηρίξει διαδικτυακά το κίνημα Occupy Wall Street, τις διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης και του Χονγκ Κονγκ, καθώς και τους μουσουλμάνους που υφίστανται στη Μιανμάρ. Έχουν επίσης επιτεθεί ηλεκτρονικά στην οργάνωση της Σαϊεντολογίας, στην AIPAC, και στα απομεινάρια της Κου Κλουξ Κλαν.

«Το να αφαιρέσουμε την ελευθερία του λόγου από μία οργάνωση (ΙSIS) που θέλει τον τερματισμό της ελευθερίας του λόγου έχει πολλή πλάκα» έγραψε ένας από τους χάκερ σε ειδικό φόρουμ για τους Anonymous στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Reddit. «Μήπως οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν πληροφορίες στους Anonymous για να τους βοηθήσουν να τα βάλουν με το ;» διερωτάται ο Τόμας Ρικς, πρώην συντάκτης της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» επί στρατιωτικών θεμάτων. «Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βοηθήσαμε τον Στάλιν. Και οι Anonymous μπορούν να κάνουν πράγματα που νομίζω ότι απαγορεύονται από την αμερικανική νομοθεσία. Θα ήταν σημάδι σοβαρότητας να βοηθήσουμε τους ακτιβιστές χάκερ», σχολίασε ο Ρικς στην ιστοσελίδα του Φόρεϊν Πόλισι.

Λεπτομερέστερη περιγραφή των δραστηριοτήτων των Anonymous στην ιστοσελίδα Foreclosurepedia αναφέρει ότι οι χάκερ «έχουν πλήρη συνείδηση του κινδύνου που διατρέχουν σε περίπτωση που τους εντοπίσει το ISIS ή σε περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει να αναζητήσει αποδιοπομπαίους τράγους».

Το άρθρο υποστηρίζει ότι «υπάρχουν δύο φράξιες των Anonymous που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα στο κυνήγι του ISIS στον κυβερνοχώρο. Και οι δύο αποτελούνται από ικανούς και οργανωμένους ακτιβιστές χάκερ, αλλά αυτό που τους χωρίζει είναι οι διαφορές στο πολιτικό δόγμα, καθώς η μία φράξια, η GhostSec, αφήνει ανοικτή τη συμμετοχή της αμερικανικής κυβέρνησης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση