Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Τουρκία
Επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Τουρκία

Επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Τουρκία

Την ευθύνη γι τη χθεσινή ενντίον του αμερικανικού προξενείου στην νσταντινούπολη ανέλαβε χθες η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, όπου χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «εχθρό των λαών της Μέσης Ανατολής».

Αν και στην αυτή τραυματίσθηκε μόνο η μία εκ των δύο δραστών, επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε άλλες στη Νοτιοανατολική , ενώ ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος στην Πόλη.

Χθες το πρωί, δύο γυναίκες άνοιξαν πυρ εναντίον του αμερικανικού προξενείου της νσταντινούπολης στην εύπορη συνοικία Σαριγέρ, στην ευρωπαϊκή όχθη του Βοσπόρου, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η Αγκυρα εξαπέλυσε επιχειρήσεις με στόχο υποστηρικτές του «Ισλαμικού Κράτους», του κουρδικού ΡΚΚ, αλλά και μελών ακροαριστερών οργανώσεων.

Ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και κάτοικος της συνοικίας, Αχμέτ Ακτσάι, περιέγραψε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πώς η μία από τις δύο γυναίκες πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε φορές, προς την κατεύθυνση της αστυνομικής φρουράς και υπαλλήλων του προξενείου που βρίσκονταν εκείνη την έξω από το .

«Οι αστυνομικοί φώναζαν: “Πέτα την τσάντα σου, πέτα την τσάντα σου ή θα σε πυροβολήσουμε”, και η γυναίκα τούς απάντησε: “Ρίξτε μου”», ανέφερε ο Ακτσάι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση