Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία – 19 νεκροί και 25 τραυματίες ο απολογισμός
Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία – 19 νεκροί και 25 τραυματίες ο απολογισμός

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία – 19 νεκροί και 25 τραυματίες ο απολογισμός

Δεκεννέ και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι από πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία.

Η αστυνομία στην Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του , συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ς τα 19 θύματα δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο δράστης είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν καθώς είχε εκφράσει την προθυμία του να σκοτώσει άτομα με σε περίπτωση που η το ενέκρινε. Η αστυνομία στην πόλη Τσουκούι κοντά στο είχε επικοινωνήσει τότε με τον Ουεμάτσου και μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του στο νοσοκομείο στις 19 Φεβρουαρίου αφότου είχε προσπαθήσει να παραδώσει μια επιστολή στον ομιλητή της Κάτω Βουλής. Τελικά, στις 2 Μαρτίου πήρε εξιτήριο καθώς οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί.

Επίσης, τα ιαπωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στον χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτος είπε στην αστυνομία, «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους».

Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή ς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο.

Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων, είπε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, αναφερόμενο στην ιστοσελίδα του κέντρου.

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση