Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το επιτελείο του Τραμπ γνώριζε από πριν την ρωσική υποκλοπή σε βάρος των Δημοκρατικών
Το επιτελείο του Τραμπ γνώριζε από πριν την ρωσική υποκλοπή σε βάρος των Δημοκρατικών

Το επιτελείο του Τραμπ γνώριζε από πριν την ρωσική υποκλοπή σε βάρος των Δημοκρατικών

Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι Ρώσοι είχαν ενημερώσει – μέσω ενδιάμεσου φορέα –  το επιτελείο του από τον Απρίλιο του ότι είχαν στην κατοχή τους ηλεκτρονικά μηνύματα του κόμματος των Δημοκρατικών αλλά και πληροφορίες που θα «έκαιγαν» την Χίλαρι Κλίντον, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times. Πρόκειται για δύο μήνες πριν η των emails των Δημοκρατικών δει το φως της δημοσιοότητας.

Τα νέα έγγραφα του Δικαστηρίου αποτελούν την πρώτη απόδειξη ότι το επιτελείο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ ήξερε πολύ νωρίτερα ότι η σία έχει υποκλέψει απόρρητα έγγραφα της Χίλαρι Κλίντον και των συνεργατών της.

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι όταν πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Τζούνιορ και ανώτερους αξιωματούχους του επιτελείου με τον Ρώσο δικηγόρο τον Ιούνιο του , με σκοπό η ρωσική πλευρά να τους προσφέρει τις επιβλαβείς πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον, κάποιοι γνώριζαν ήδη, βδομάδες πριν, ότι η Μόσχα είχε παράνομα στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα.

Παρότι οι νέες αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν προσπάθειες ς μελών του επιτελείου του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση, δεν επαρκούν ώστε να θεωρηθεί ότι οι δύο πλευρές συνωμότησαν στην υποκλοπή ή ακόμη και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση