Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Το επιτελείο του Τραμπ γνώριζε από πριν την ρωσική υποκλοπή σε βάρος των Δημοκρατικών
Το επιτελείο του Τραμπ γνώριζε από πριν την ρωσική υποκλοπή σε βάρος των Δημοκρατικών

Το επιτελείο του Τραμπ γνώριζε από πριν την ρωσική υποκλοπή σε βάρος των Δημοκρατικών

Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει – μέσω ενδιάμεσου φορέα –  το επιτελείο του από τον Απρίλιο του 2016 ότι είχαν στην κατοχή τους ηλεκτρονικά μηνύματα του κόμματος των Δημοκρατικών αλλά και πληροφορίες που θα «έκαιγαν» την , αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times. Πρόκειται για δύο μήνες πριν η των emails των Δημοκρατικών δει το της δημοσιοότητας.

Τα νέα έγγραφα του Δικαστηρίου αποτελούν την πρώτη απόδειξη ότι το επιτελείο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ ήξερε πολύ νωρίτερα ότι η έχει υποκλέψει απόρρητα έγγραφα της και των συνεργατών της.

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει ότι όταν πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και ανώτερους αξιωματούχους του επιτελείου με τον Ρώσο δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016, με σκοπό η ρωσική πλευρά να τους προσφέρει τις επιβλαβείς πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον, κάποιοι γνώριζαν ήδη, βδομάδες πριν, ότι η είχε παράνομα στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα.

Παρότι οι νέες αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν προσπάθειες συνεργασίας μελών του επιτελείου του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση, δεν επαρκούν ώστε να θεωρηθεί ότι οι δύο πλευρές συνωμότησαν στην ή ακόμη και σε άλλες παράνομες ενέργειες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση