Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Επεισοδιακό debate Κλίντον – Σάντερς
Επεισοδιακό debate Κλίντον – Σάντερς

Επεισοδιακό debate Κλίντον – Σάντερς

Μάχη για να συνέλθει μετά την ήττα της στις προκριματικές εκλογές του Νιου Χαμσάιρ από τον Μπέρνι Σάντερς δίνει η Χίλαρι Κλίντον, αφού στο μεταξύ τους debate της Πέμπτης προσπάθησε να παρουσιάσει τον αντίπαλό της για το χρίσμα του προέδρου των Δημοκρατικών ως πολιτικό που υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν, στην προσπάθειά του να έρθει σε «επαφή» με τους αμερικανούς ψηφοφόρους.

Οι των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς αντάλλαξαν φραστικά πυρά για τις μεταρρυθμίσεις στο , αλλά και τη Wall Street, στη διάρκεια νέας τηλεμαχίας, το βράδυ της Πέμπτης. Η Κλίντον κατηγόρησε τον Σάντερς ότι παραπλανά τους Αμερικανούς, με το του για την , ενώ δίνει υποσχέσεις τις οποίες «δε μπορεί να κρατήσει».

Το έκτο τηλεοπτικό debate μεταξύ των δύο υποψηφίων, είχε αρκετές στιγμές έντασης, ενώ σε γενικές γραμμές ήταν πιο ήρεμο, από την τελευταία τους τηλεοπτική αναμέτρηση. Η Κλίντον υποστήριξε ότι η πρόταση Σάντερς για ένα συνολικό για όλους (Medicare-for-all plan) θα σημάνει την αποδιοργάνωση του συστήματος που προώθησε ο πρόεδρος (Obamacare) και θα προκαλέσει έναν ακόμη κύκλο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Βασίζοντας την μου, σε κάθε ανάλυση που μπορώ να βρω από ανθρώπους που το αντιμετωπίζουν με συμπάθεια, οι αριθμοί δε βγαίνουν», είπε η Κλίντον στον Σάντερς. «Είναι μία υπόσχεση, η οποία δε μπορεί να υλοποιηθεί», τόνισε.

Ο Σάντερς από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δε θα αποδιοργανώσει το σύστημα Obamacare, αλλά απλά θα προχωρήσει για να παρέχει ότι παρέχουν οι περισσότερες βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες, δηλ κάλυψη υγείας, για όλους.

«Δεν πρόκειται ’ αποδιοργανώσουμε τίποτα», είπε ο Σάντερς. «Κατά την άποψή μου, η είναι ένα δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους, όχι ένα προνόμιο και θα πολεμήσω γι αυτό», τόνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση