Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επεισοδιακό debate Κλίντον – Σάντερς
Επεισοδιακό debate Κλίντον – Σάντερς

Επεισοδιακό debate Κλίντον – Σάντερς

Μάχη για να συνέλθει μετά την ήττα της στις προκριματικές του ιου Χαμσάιρ από τον Μπέρνι Σάντερς δίνει η , αφού στο μεταξύ τους debate της Πέμπτης προσπάθησε να παρουσιάσει τον αντίπαλό της για το χρίσμα του προέδρου των Δημοκρατικών ως πολιτικό που υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν, στην προσπάθειά του να έρθει σε «επαφή» με τους αμερικανούς ψηφοφόρους.

Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα στις , και Μπέρνι Σάντερς αντάλλαξαν φραστικά πυρά για τις μεταρ στο , αλλά και τη Wall Street, στη διάρκεια νέας τηλεμαχίας, το βράδυ της Πέμπτης. Η Κλίντον κατηγόρησε τον Σάντερς ότι παραπλανά τους Αμερικανούς, με το σχέδιο του για την υγεία, ενώ δίνει υποσχέσεις τις οποίες «δε μπορεί να κρατήσει».

Το έκτο τηλεοπτικό debate μεταξύ των δύο υποψηφίων, είχε αρκετές στιγμές έντασης, ενώ σε γενικές γραμμές ήταν πιο ήρεμο, από την τελευταία τους τηλεοπτική αναμέτρηση. Η Κλίντον υποστήριξε ότι η πρόταση Σάντερς για ένα συνολικό για όλους (Medicare-for-all plan) θα σημάνει την αποδιοργάνωση του συστήματος που προώθησε ο πρόεδρος Ομπάμα (Obamacare) και θα προκαλέσει έναν ακόμη κύκλο σφοδρής ς ς.

«Βασίζοντας την άποψη μου, σε κάθε ανάλυση που μπορώ να βρω από ανθρώπους που το αντιμετωπίζουν με συμπάθεια, οι αριθμοί δε βγαίνουν», είπε η Κλίντον στον Σάντερς. «Είναι μία υπόσχεση, η οποία δε μπορεί να υλοποιηθεί», τόνισε.

Ο Σάντερς από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δε θα αποδιοργανώσει το σύστημα Obamacare, αλλά απλά θα προχωρήσει για να παρέχει ότι παρέχουν οι περισσότερες βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες, δηλ κάλυψη υγείας, για όλους.

«Δεν πρόκειται ν' αποδιοργανώσουμε τίποτα», είπε ο Σάντερς. «Κατά την άποψή μου, η υγεία είναι ένα δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους, όχι ένα προνόμιο και θα πολεμήσω γι αυτό», τόνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση