Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επίσημο αίτημα ακύρωσης του δημοψηφίσματος στην Τουρκία
Επίσημο αίτημα ακύρωσης του δημοψηφίσματος στην Τουρκία

Επίσημο αίτημα ακύρωσης του δημοψηφίσματος στην Τουρκία

«Πολιτικές σκοπιμότητες» βλέπει ο Τούρκος υπουργός Ευρωπϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ πίσω πό την κριτική που έχει ασκηθεί από διάφορες πλευρές εναντίον της ς του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να δεχθεί ως έγκυρα τα μη σφραγισμένα του δημοψηφίσματος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην , ο Τσελίκ αμύνθηκε αυτών που αποκάλεσε ισχυρό νομικό πλαίσιο και διαφανείς διαδικασίες της εκλογικής διαδικασίας.

«Τα πολιτικώς κατευθυνόμενα σχόλια εναντίον της ς του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου να δεχθεί ψηφοδέλτια που δεν φέρουν σφραγίδες είναι λανθασμένα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Τσελίκ.

Επίσημο αίτημα ακύρωσης του δημοψηφίσματος

Στο μεταξύ, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP), κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, κατέθεσε σήμερα επίσημο αίτημα ακύρωσης του δημοψηφίσματος στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας, κορυφώνοντας το κύμα διαμαρτυρίας που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις πιθανές παρατυπίες που ευνόησαν σημαντικά την καμπάνια του «αι».

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τετζάν ανακοίνωσε ότι το CHP κατέθεσε και επίσημα την αίτηση του στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι ο αριθμός των εκλογικών παρατυπιών του δημοψηφίσματος της ς ήταν πρωτοφανής για όλη την εκλογική ιστορία της Τουρκίας. Ωστόσο, προσέθεσε ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των μη σφραγισμένων ψηφοδελτίων που καταμετρήθηκαν.

Το CHP από τη Δευτέρα ζητά την ακύρωση του δημοψηφίσματος, προειδοποιώντας πως θα προσφύγει ακόμα και στο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν χρειαστεί.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση