Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επικηρύχθηκε από τις Αρχές ο βομβιστής της Μπανγκόκ
Επικηρύχθηκε από τις Αρχές ο βομβιστής της Μπανγκόκ

Επικηρύχθηκε από τις Αρχές ο βομβιστής της Μπανγκόκ

Με ελάχιστα στοιχεία στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές της Ταϊλάνδης συνεχίζουν 48 ώρες μετά την πιο αιματηρή τρομοκρατική που έχει λάβει χώρα στην Μπανγκόκ την προσπάθεια εντοπισμού των υπευθύνων για την έκρηξη που σκότωσε 20 άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 120 στον ναό Εραουάν, που αποτελεί εκτός από σημαντικό λατρευτικό χώρο και έλξης τουριστών.

Εξι Ταϊλανδοί, τέσσερις Μαλαισιανοί, τέσσερις Κινέζοι και δύο άτομα από το Χονγκ Κονγκ είναι τα που έχουν ταυτοποιηθεί. Καθοδηγούμενη από το οπτικό υλικό που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα ς για έναν άνδρα ξένης προέλευσης χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει με βεβαιότητα την εθνικότητά του, καθώς προσανατολίζεται στην αναζήτηση τριών υπόπτων. Την ίδια στιγμή, Ταϊλανδοί ανώτατοι διαφώνησαν δημοσίως σχετικά με το εάν ο βασικός ύποπτος, ο οποίος απεικονίζεται να αφήνει πίσω του μία τσάντα σε παγκάκι του ναού, ήταν μεταμφιεσμένος ή όχι. «Ο ύποπτος μοιάζει ξένος, αλλά μπορεί να φορά ψεύτικη μύτη», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Σομιότ Πομπανμούνγκ. Ενα σκίτσο του επικηρυγμένου άνδρα έχει κυκλοφορήσει ευρέως, καθώς δίδεται αμοιβή ενός εκατομμυρίου μπαχτ (25.000 περίπου) σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψή του.

Στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ένας επισκέπτης του ναού, ο οποίος φοράει κίτρινο μπλουζάκι και σορτς, καταγράφεται να βγάζει το μαύρο σακίδιό του, να το αφήνει στο παγκάκι όπου καθόταν και να το εγκαταλείπει, ενώ αποχωρεί μ' ένα τηλέφωνο ανά χείρας. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, σημειώνεται η έκρηξη. Το σχέδιο της αστυνομίας δείχνει έναν νεαρό άνδρα με γυαλιά και μαύρα πυκνά μαλλιά, ο οποίος σύμφωνα με το ένταλμα ς είναι ψηλός, με σαρκώδη χείλη. Δύο ακόμη άνδρες με κόκκινη και άσπρη μπλούζα αντίστοιχα, οι οποίοι στέκονται κοντά στον πρώτο καταζητούμενο, θεωρούνται επίσης ύποπτοι από την αστυνομία. «Δεν το έκανε μόνος του σίγουρα, πρόκειται για δίκτυο», τόνισε ο Σομιότ. Ο άγνωστος αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες είναι ο εκ προμελέτης και ο σχεδιασμός της βομβιστικής ς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση