Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία της ΕΕ για το Χαλέπι
Επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία της ΕΕ για το Χαλέπι

Επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία της ΕΕ για το Χαλέπι

Η Ύπατη Εκπρόσωπος κα Φεντέρικα Μογκερίνι και ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης παρουσίασαν χθες μια επείγουσα ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Χαλέπι, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου των ανθρωπιστικών οργανισμών και τη διάσωση και προστασία των πολιτών.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη αποσκοπεί:

-στην ευχερέστερη παροχή επείγουσας βασικής βοήθειας σε πολίτες στο ανατολικό Χαλέπι, η οποία καλύπτει ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη, νερό και τρόφιμα. Μια διυπηρεσιακή εφοδιοπομπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει από το Δυτικό προς το Ανατολικό Χαλέπι αξιοποιώντας αποθέματα που βρίσκονται ήδη διαθέσιμα χάρη και σε χρηματοδότηση της ΕΕ για άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η εν λόγω εφοδιοπομπή μπορεί να παράσχει βοήθεια έως και σε 130.000 άτομα.

-στην υγειονομική εκκένωση τραυματιών και ασθενών από το ανατολικό Χαλέπι, οι οποίοι χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης με προτεραιότητα στις γυναίκες, στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.

Η ΕΕ καλεί όλους τους εταίρους της και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνταχθούν σε αυτή την ανθρωπιστική πρωτοβουλία για το Χαλέπι προς όφελος του ανθρωπισμού και του πολιτικού μέλλοντος της Συρίας.

Η ΕΕ διαθέτει δέσμη έκτακτων ενισχύσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη και κλιμάκωση της άμεσης επέμβασης των εταίρων της στον ανθρωπιστικό τομέα ώστε να καλυφθεί η επείγουσα συνδρομή όσον αφορά την περίθαλψη, την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς και τη σίτιση στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές προτεραιότητας ανά τη χώρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση