Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επίδειξη ισχύος η νίκη του Τραμπ
Επίδειξη ισχύος η νίκη του Τραμπ

Επίδειξη ισχύος η νίκη του Τραμπ

Τους επι του και όσους δεν θεωρούν σοβαρή την υποψηφιότητά του κατατρόπωσε ο μεγιστάνας και οικοδεσπότης εκπομπής ριάλιτι, , με τη νίκη του στις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ με ποσοστό 35%, 20 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον κυβερνήτη του Οχάιο, Τζον Κέισιτς.

Παρότι η επιση του Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στην πολιτεία θεωρείτο δεδομένη, η μεγάλη διαφορά που επέτυχε απέδειξε ότι οι γεμάτοι πάθος οπαδοί του είναι έτοιμοι να προσέλθουν στις κάλπες και να τον στηρίξουν.

Η αποφασιστική νίκη του Τραμπ αναμενόταν να οδηγήσει έναν ακόμη Ρεπουμπλικανό δδικητή του χρίσματος εκτός αναμέτρησης: τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, ο οποίος επρόκειτο να ανακοινώσει χθες ότι αποσύρεται από την κούρσα.

«Πρόκειται για κρίσιμη νίκη του Τραμπ», λέει ο Μάικλ Ντένι, Ρεπουμπλικανός αναλυτής στο Κόνκορντ του Νιου Χαμσάιρ, για να συνεχίσει: «Το εστάλη με σαφήνεια – οι Ρεπουμπλικανοί επιθυμούν να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της Ουάσιγκτον».

Ο Τραμπ, όμως, έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά του. Τα ποσοστά όσων δηλώνουν την απέχθειά τους προς το πρόσωπό του παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί να στηρίξει τις προεδρικές ελπίδες του σε υποψήφιο, ο οποίος διολισθαίνει συστηματικά σε ακατάσχετο υβρεολόγιο. Στις αρχές της εβδομάδας, ο Τραμπ αποκάλεσε τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ «κότα».

Η δεύτερη θέση, που εξασφάλισε στην Αϊόβα την περασμένη εβδομάδα και η πρωτιά του στο Νιου Χαμσάιρ, όμως, τον κατατάσσουν μεταξύ των επικραερων για να διαδεχθεί τον Μπαράκ στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση