Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Επέστρεψε στον Καναδά η οικογένεια που είχε απαχθεί από τους Ταλιμπάν
Επέστρεψε στον Καναδά η οικογένεια που είχε απαχθεί από τους Ταλιμπάν

Επέστρεψε στον Καναδά η οικογένεια που είχε απαχθεί από τους Ταλιμπάν

Η οικογένεια από την Βόρεια που τελούσε επί πέντε χρόνια σε των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και απελευθερώθηκε από επιχείρηση του πακιστανικού στρατού την προηγούμενη εβδομάδα, επέστρεψε στον Καναδά, ανακοίνωσε χθες η καναδική κυβέρνηση.

Η Αμερικανίδα Κέιτλαν Κόλεμαν και ο Καναδός σύζυγός της Τζόσουα Μπόιλ είχαν ξεκινήσει για ένα ταξίδι έξι μηνών στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας. Όταν έφτασαν στο Αφγανιστάν το 2012, τους απήγαγαν οι Ταλιμπάν που τους παρέδωσαν στο δίκτυο Χακανί, στο Πακιστάν.

Απέκτησαν τρία κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Η οικογένεια ταξίδεψε από το Πακιστάν στο Λονδίνο και έπειτα στο , όπου έφτασαν αργά την Παρασκευή, ανέφερε με ανάρτηση στο το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας αναμένονται να ταξιδέψουν στην οικογενειακή του Μπόιλ στο Σμιθς Φολς, 80χλμ νοτιοδυτικά της Οτάβα.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι του Μπόιλ, Πάτρικ και Λίντα Μπόιλ, αγόρασαν αυτοκινήτων για να βοηθήσουν να ταξιδέψουν στο τους τα τρία εγγόνια που δεν έχουν δει ποτέ.

Ο ενεπλάκη ενεργά στην υπόθεση των Μπόιλ σε όλα τα επίπεδα και θα συνεχίζει να στηρίζει την οικογένεια, προσέθεσε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση