Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Eπέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό
Eπέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό

Eπέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό

Καλεί σε νέες δια το Σάββατο

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Βενεζουέλα, παρά την σύλληψής του, κάλεσε αμέσως μετά την άφιξή του σε νέες δια το Σάββατο ως συνέχιση ς πίεσης ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Το Σάββατο συνεχίζουμε! Όλη η Βενεζουέλα θα είναι στους ς. Δεν θα παραμείνουμε ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο σιωπηλοί έως ότου βρούμε ελευθερία», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μπροστά σε ένα πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του σε μια πλατεία στο Καράκας, λιγότερο από μια μετά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της χώρας τον υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του υποστηρικτές του αλλά και μια επιτροπή πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν εκεί για να εγγυηθούν την ασφάλειά του, όπως εξήγησε ο Γάλλος πρέσβης Ρομέν Ναντάλ.

«Γνωρίζουμε τους κινδύ που διατρέχουμε, δεν θα μας κρατήσουν πίσω: είμαστε εδώ, ποιο δυνατοί από ποτέ!», είπε χαμογελαστός ο Γκουαϊδό από την οροφή ενός αυτοκινήτου όπου ανέβηκε, φορώντας ένα μαύρο κοστούμι, με λευκό πουκάμισο, πριν αποχωρήσει από τον τερματικό σταθμό.

 

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με ανάρτησή του στο twitter προειδοποίησε για «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινκγτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» ενάντια στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Ο Γκουαϊδό κατευθύνθηκε αμέσως μετά σε πλατεία στο Καράκας όπου χιλιάδες υποστηρικτές του τον περίμεναν.

«Έχετε ενώπιον σας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας!», είπε με την σύζυγό του να στέκεται δίπλα του και επανέλαβε την έκκλησή του για κινητοποιήσεις στους ς της Βενεζουέλας.

Παράλληλα τόνισε ότι θα «συνεχίσουμε να επιμένουμε στην άφιξη της ανθρωπιστικής ς σε αυτή τη χώρας», την διέλευση της οποίας εμπόδισε στα σύνορα της χώρας ο πρόεδρος Μαδούρο.

Ο Μαδούρο επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι ως επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, ο αντίπαλός του, ο Γκουαϊδό, υποχρεούται «να τηρεί τον νόμο» και όταν επιστρέψει, θα κληθεί να «λογοδοτήσει στη ».

Θεωρητικά, ο Γκουαϊδό, ως πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, διαθέτει κοινοβουλευτική ασυλία, αλλά βρίσκεται υπό έρευνα για «σφετερισμό», παρόλο που δεν του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση