Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ενταση στις σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας
Ενταση στις σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας

Ενταση στις σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας

Μέτρ νακοίνωσε χθες ότι θα λάβει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της ς, Ογκνιάν κερτζικόφ, για να προληφθεί κάθε απόπειρα της Τουρκίας να επηρεάσει τις πρόωρες εκλογές της Κυριακής 26 Μαρτίου, προς όφελος του κόμματος της τουρκικής μειονότητας, που είναι η μεγαλύτερη στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Σόφιας κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών για συν τον Τούρκο απεσταλμένο στη χώρα, μετά την αποκάλυψη ότι Τούρκος υπουργός είχε πραγματοποιήσει προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη υπέρ του κόμματος της τουρκικής μειονότητας DOST. Το βράδυ της Πέμπτης, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Αγκυρα για .
O κ. κερτζικόφ είπε ότι η Τουρκία είχε αποπειραθεί και κατά το παρελθόν να επηρεάσει βουλγαρικές εκλογές, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος πριν από 26 χρόνια. Οι εμφανίζουν το εθνικιστικό κόμμα Ενωμένοι Πατριώτες να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να διαμορφώσει τις . Πρώτο αναμένεται να αναδειχθεί το συντηρητικό GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο , με το κεντροαριστερό BSP να ακολουθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση