Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ενταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Εντι Ράμα
Ενταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Εντι Ράμα

Ενταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Εντι Ράμα

Ογκώδη και μαχητική συγκέντρωση ς κατά της ς του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Εντι πραγματοποίησε χθες η αολίτευση στα Τίρανα, με την ευκαιρία των 25 χρονών από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Η συγκέντρωση, που οργανώθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της αολίτευσης, σημαδεύτηκε από επιθέσεις διαδηλωτών σε υπουργεία και την καταστροφή ενός υπό κατασκευήν μπούνκερ που θα συμβόλιζε τις αγριότητες του καθεστώτος Χότζα. Οι διαδηλωτές έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές σε κτίρια υπουργείων, δίχως πάντως τα επεισόδια να γενικευθούν. Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητάει την απομάκρυνση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για διαφθορά, ενώ θεωρεί «βία κατά των πολιτών» τα σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που έχει λάβει και τα οποία προβλέπουν φυλάκιση μέχρι και πέντε ετών σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, «περίπου 35 χιλιάδες προσαγωγές απλών πολιτών έχουν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες για φοροδιαφυγή, όταν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, πελάτες της κυβέρνησης, συνεχίζουν ανενόχλητοι να εμπορεύονται τον εθνικό πλούτο».

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλεζίμ Μπάσα, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια που θα προετοιμάσει πρόωρες . «Συμπεριφορά βανδάλων» και «άθλια ασχήμια» χαρακτήρισε το συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης ο πρωθ Εντι με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζοντας την πυρπόληση του μπούνκερ και τις φθορές στα υπουργεία. Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι η χθεσινή κινητο ήταν η πρώτη από μια σειρά ενεργειών με στόχο την κατάρρευση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα υπουργικό συμβούλιο τεχνοκρατών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση