Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ενταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Εντι Ράμα
Ενταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Εντι Ράμα

Ενταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Εντι Ράμα

Ογκώδη και μαχητική κατά της κυβέρνησης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Εντι πραγματοποίησε χθες η αντιπολίτευση στα Τίρανα, με την ευκαιρία των 25 χρονών από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Η , που οργανώθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, σημαδεύτηκε από επιθέσεις διαδηλωτών σε υπουργεία και την καταστροφή ενός υπό κατασκευήν μπούνκερ που θα συμβόλιζε τις αγριότητες του καθεστώτος Χότζα. Οι έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές σε κτίρια υπουργείων, δίχως πάντως τα επεισόδια να γενικευθούν. Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητάει την απομάκρυνση της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για διαφθορά, ενώ θεωρεί «βία κατά των πολιτών» τα σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που έχει λάβει και τα οποία προβλέπουν φυλάκιση μέχρι και πέντε ετών σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, «περίπου 35 χιλιάδες προσαγωγές απλών πολιτών έχουν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες για , όταν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, πελάτες της κυβέρνησης, συνεχίζουν ανενόχλητοι να εμπορεύονται τον εθνικό πλούτο».

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλεζίμ Μπάσα, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα προετοιμάσει πρόωρες . «Συμπεριφορά βανδάλων» και «άθλια ασχήμια» χαρακτήρισε το συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός Εντι με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζοντας την πυρπόληση του μπούνκερ και τις φθορές στα υπουργεία. Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι η χθεσινή κινητοποίηση ήταν η πρώτη από μια σειρά ενεργειών με στόχο την κατάρρευση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα τεχνοκρατών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/lYIMLxs1Ul -

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

"Αλιεύοντας" την είδηση