Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ενιχύσεις από την Πορτογαλία στα πύρινα μέτωπα της Ισπανίας
Ενιχύσεις από την Πορτογαλία στα πύρινα μέτωπα της Ισπανίας

Ενιχύσεις από την Πορτογαλία στα πύρινα μέτωπα της Ισπανίας

Η Πορτογλία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι στέλνει πυροσβέστες και 30 στην Εστρεμαδούρα της Ισπανίας, για να βοηθήσει τη γειτονική της χώρα στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή που έχει οδηγήσει στην απομάκρυνση 2.400 ανθρώπων.

«Η Ισπανία ζήτησε χερσαίες ενισχύσεις, συγκροτήσαμε μία ομάδα από 104 πυροσβέστες και 32 οχήματα που έχουν ξεκινήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πορτογαλικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας εξηγώντας ότι υπάρχει διμερής με την Ισπανία και ότι η διατύπωση τέτοιου είδους αιτήματος είναι συνήθης, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις το αίτημα διατυπώνεται από την Πορτογαλία.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες σε δασική περιοχή της Σιέρα ντε Γάτα, έχει κατακαύσει 6.000 εκτάρια.

Επειτα από ανάπαυλα κατά την περυσινή θερινή περίοδο, η Πορτογαλία πλήττεται επίσης φέτος από δασικές .

Απόψε, 300 πυροσβέστες με 150 οχήματα, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο στη βόρεια Πορτογαλία. Λίγο νωρίτερα, πορτογαλικό ελικόπτερο που συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο βόρειο τμήμα της χώρας πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση λόγω τεχνικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο από τους έξι επιβαίνοντες.

Απομακρύνθηκαν από τα τους 1.000 άνθρωποι

Οι αρχές απομάκρυναν νωρίς σήμερα το πρωί περίπου χίλιους ανθρώπους από τα τους στην πόλη Χόγιος, στην δυτική Ισπανία, εξαιτίας πυρκαγιάς που οφείλεται μάλλον σε εγκληματική ενέργεια και εξακολουθεί να εξαπλώνεται, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχαν ήδη απομακρυνθεί 1.400 άνθρωποι από τα α τους σε γειτονικές τοποθεσίες της περιοχής της Εξτρεμαδούρα.

«Ο αέρας ενίσχυσε τις φλόγες και προκάλεσε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, καθιστώντας αναγκαία την απομάκρυνση των κατοίκων από την Χόγιος, λόγω της κοντινής απόστασης στην οποία βρίσκεται η και κυρίως του καπνού», δήλωσε στον ισπανικό δημόσιο ραδιοσταθμό ο Χοσέ Λόπεθ Σαντάνα, τοπικός αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση