Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έναρξη της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έναρξη της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Έναρξη της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Το Σώμα των Επιτρόπων μεταβαίνει στη Σόφια σήμερα για την καθιερωμένη στη χώρα που θα ασκήσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα ξεκινήσει επισήμως με εναρκτήρια στις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

 

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος Γιούνκερ θα εκφωνήσει , όπως και ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας  Boyko Borissov, ο πρόεδρος  Rumen Radev, η υπουργός, υπεύθυνη για τη βουλγαρική Προεδρία Lilyana Pavlova, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. 

Την εναρκτήρια τελετή θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός Borissov.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, το Σώμα των Επιτρόπων θα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις με τη βουλγαρική κυβέρνηση όπου θα συζητηθούν οι βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας γύρω από τα ακόλουθα θέματα:

1. Εξωτερικές , ασφάλεια και άμυνα, μετανάστευση και δικαιοσύνη·

2. Βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες·

3. Ανταγωνιστική, καινοτόμος και Ευρώπη. Θα ακολουθήσει κοινή που θα συνοψίσει τα των συνεδριάσεων των θεματικών ενοτήτων.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Borissov θα πραγματοποιήσουν διμερή την οποία θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου κατά τις 12:30 (ώρα Ελλάδας). Επίσης, το της ς περιλαμβάνει συνεδριάσεις με την πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης  Tsveta Karayancheva, καθώς και με το προεδρικό συμβούλιο και τους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση