Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Χθες και σήμερα (29-30 Ιουνίου), το Σώμα των Επιτρόπων βρίσκεται στο Ταλίν για την καθιερωμένη επίσκεψη στη χ της προσεχούς προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αναλαμβάνει η Εσθονία το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Την έναρξη της Προεδρίας σηματοδότησε , κατά την οποία ο πρόεδρος Γιούνκερ εκφώνησε λόγο, μαζί με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Jüri Ratas και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Επίσης, ο Άντρους Άνσιπ πραγματοποίησε διάλογο με τους πολίτες στο Ταλίν, μαζί με την πρόεδρο της Εσθονίας, Kersti Kaljulaid.

Σήμερα, ο πρόεδρος Γιούνκερ και τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων συζητούν με την εσθονική τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της ΕΕ για τους επόμενους έξι μήνες. Οι συναντήσεις διοργανώνονται σε τέσσερις ομάδες:
1. Εξωτερικές , ασφάλεια, μετανάστευση και δικαιοσύνη·

2. Πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα, μεταφορές και ·

3. Ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, εσωτερική αγορά, ενιαία αγορά και εμπόριο·

4. Προϋπολογισμός της ΕΕ, οικονομική και νομισματική ένωση και κοινωνική ατζέντα.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Jüri Ratas, ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι η πρώτη εσθονική προεδρία «αποτελεί ορόσημο για μια χ που έχει δώσει στην τόσα πολλά αφότου προσχώρησε στην το 2004. Μια χώρα καμωμένη από θάρρος και φιλοδοξίες».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση