Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Χθες και σήμερα (29-30 Ιουνίου), το Σώμα των Επιτρόπων βρίσκεται στο Ταλίν για την καθιερωμένη επίσκεψη στη χώρα της προσεχούς προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αναλαμβάνει η το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Την έναρξη της Προεδρίας σηματοδότησε συναυλία, κατά την οποία ο εκφώνησε λόγο, μαζί με τον πρωθυπουργό της ς Jüri Ratas και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Επίσης, ο αντιπρόεδρος Άντρους Άνσιπ πραγματοποίησε διάλογο με τους πολίτες στο Ταλίν, μαζί με την πρόεδρο της Εσθονίας, Kersti Kaljulaid.

Σήμερα, ο πρόεδρος Γιούνκερ και τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων συζητούν με την εσθονική κυβέρνηση τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της ΕΕ για τους επόμε έξι μήνες. Οι συναντήσεις διοργανώνονται σε τέσσερις ομάδες:
1. Εξωτερικές , ασφάλεια, μετανάστευση και δικαιοσύνη·

2. Πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα, μεταφορές και ·

3. Ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, εσωτερική , ψηφιακή ενιαία και ·

4. Προϋπολογισμός της ΕΕ, οικονομική και νομισματική ένωση και κοινωνική ατζέντα.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθ της Εσθονίας Jüri Ratas, ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι η πρώτη εσθονική προεδρία «αποτελεί ορόσημο για μια χώρα που έχει δώσει στην Ευρώπη τόσα πολλά αφότου προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004. Μια χώρα καμωμένη από θάρρος και φιλοδοξίες».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση