Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Έναρξη της 1ης Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έναρξη της 1ης Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Έναρξη της 1ης Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου, ο Πρόεδρος Γιούνκερ και το Σώμα των Επιτρόπων μεταβαίνουν στη Μπρατισλάβα με την ευκαιρία της έναρξης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία , για το δεύτερο εξάμηνο του αναλαμβάνει η Σλοβακική .

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι θα συμμετάσχουν σε τέσσερις θεματικές συνεδριάσεις με μέλη της Σλοβακικής κυβέρνησης, σχετικά με τα εξής θέματα: α) εξωτερικές , ασφάλεια, μετανάστευση και δικαιοσύνη, β) πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα, μεταφορές και φυσικοί πόροι, γ) ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και εσωτερική αγορά και δ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οικονομική και Νομισματική Ένωση και κοινωνική ατζέντα.

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου θα διεξαχθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ και τον Πρωθυπουργό της ς, κ. Φίκο (περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς). Θα μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς μέσω EBS.

Δύο φορές το χρόνο, το Σώμα των Επιτρόπων ταξιδεύει στις χώρες των κρατών μελών που ασκούν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να συζητήσει τις προτεραιότητες του επόμενου εξαμήνου με την κυβέρνηση του κράτους-μέλους. Από την 1η Ιουλίου , η θα ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της τρέχουσας τριάδας των Προεδριών, μαζί με την (Ιανουάριος-Ιούνιος 2016) και τη Μάλτα (Ιανουάριος-Ιούνιος 2017).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση