Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εμπρησμός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία
Εμπρησμός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία

Εμπρησμός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία

Εμπρηστές επιτέθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς οι αρχές της χς δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη μεγαλύτερη εισροή ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους, τους διωγμούς και τη φτώχεια στη ερμανία στη μεταπολεμική της ιστορία.

Χθες Πέμπτη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασαν επεισόδια σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Θουριγγία, στην κεντρική ερμανία, εξαιτίας του ότι ένας πρόσφυγας έσχιζε σελίδες του Κορανίου, ενώ πολιτικοί προειδοποιούν ότι η θα αυξηθεί, καθώς οι αιτούντες και οι που φθάνουν στη χ αναμένεται να τετραπλασιαστούν.

Άνδρες της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά στο όιστατ αν ντερ Βάλντνααμπ υπό έλεγχο λίγη ώρα αφότου ένας κάτοικος ειδοποίησε τις αρχές για την εκδήλωσή της στις 03:20 τοπική ώρα (04:20 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας από τους κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είδε δύο ανθρώπους να πηδούν από ένα παράθυρο στο ισόγειο κι ένα τρίτο πρόσωπο μπροστά στο κτίριο, που διέφυγαν. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το κίνητρο του εμπρησμού να ήταν το ρατσιστικό μίσος, προσθέτοντας ότι η έρευνα ακόμη βρίσκεται στα αρχικά στάδια κι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Οι 19 διαμένοντες στο κέντρο, ανάμεσά τους τρία παιδιά, δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στο άλλοτε πανδοχείο που χρησιμοποιείται για την υποδοχή αιτούντων .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση