Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Εμπρησμός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία
Εμπρησμός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία

Εμπρησμός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία

Εμπρηστές επιτέθηκν σε έν κέντρο υποδοχής προσφύγων στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της ς, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς οι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη μεγαλύτερη εισροή ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους, τους διωγμούς και τη στη στη μεταπολεμική της ιστορία.

Χθες Πέμπτη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασαν επεισόδια σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Θουριγγία, στην κεντρική , εξαιτίας του ότι ένας πρόσφυγας έσχιζε σελίδες του Κορανίου, ενώ πολιτικοί προειδοποιούν ότι η ένταση θα αυξηθεί, καθώς οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα αναμένεται να τετραπλασιαστούν.

Άνδρες της τοπικής ς Υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν την στο Νόιστατ αν ντερ Βάλντνααμπ υπό έλεγχο λίγη ώρα αφότου ένας κάτοικος ειδοποίησε τις αρχές για την εκδήλωσή της στις 03:20 τοπική ώρα (04:20 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας από τους πρόσφυγες κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είδε δύο ανθρώπους να πηδούν από ένα παράθυρο στο κι ένα τρίτο πρόσωπο μπροστά στο κτίριο, που διέφυγαν. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το κίνητρο του εμπρησμού να ήταν το ρατσιστικό μίσος, προσθέτοντας ότι η έρευνα ακόμη βρίσκεται στα αρχικά στάδια κι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Οι 19 διαμένοντες στο κέντρο, ανάμεσά τους τρία , δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στο άλλοτε πανδοχείο που χρησιμοποιείται για την υποδοχή αιτούντων άσυλο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση