Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αιματηρή επίθεση σε τυνησιακό θέρετρο
Αιματηρή επίθεση σε τυνησιακό θέρετρο

Αιματηρή επίθεση σε τυνησιακό θέρετρο

Δολοφονική επίθεση εξαπέλυσε ένοπλος χθες σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο δημοφιλές της ς, σκοτώνοντας τουλάχιστον 27 άτομα και τραυματίζοντας ακόμη τριάντα έξι, ανάμεσα στα οποία και αρκετούς ξένους , κυρίως από τη , τη ερμανία και το , όπως ανέφερε αξιωματούχος του τυνησιακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ενας ένοπλος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά των τουριστών και των Τυνήσιων εργαζομένων που βρίσκονταν στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου», είπε ένας εργαζόμενος του ξενοδοχείου Imperial Marhaba. «Ηταν μόνο ένας νεαρός, ντυμένος με σορτσάκι και έμοιαζε και ο ίδιος με τουρίστα», πρόσθεσε. Το πτώμα του δράστη εντοπίσθηκε δίπλα στο όπλο του μετά την ανταλλαγή πυρών με τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο. Οι ξένοι που απολάμβαναν ανυποψίαστοι τις διακοπές τους στην παραλία περιέγραψαν με τρόμο τον πανικό που επικράτησε μόλις αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο ασφαλείας, ο ένοπλος νεαρός, ο οποίος κατόρθωσε να περάσει απαρατήρητος κρύβοντας το καλάσνικόφ του κάτω από μια ομπρέλα, ήταν Τυνήσιος με καταγωγή από την επαρχία Καϊρουάν της Κεντρικής Τυνησίας, αλλά άγνωστος στις Αρχές.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση, η οποία σημειώθηκε εν μέσω της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζανιού. Επιθέσεις κατά τουριστικών περιοχών στη Βόρεια Αφρική έχουν πραγματοποιηθεί ξανά στο παρελθόν από μουσουλμάνους εξτρεμιστές, οι οποίοι αντιμάχονται τον δυτικό τρόπο ζωής. Η Τυνησία αποτελεί μια από τις κοσμικότερες χώρες του αραβικού κόσμου. Μερικές χιλιάδες Τυνήσιοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για το πεδίο της μάχης στη Συρία, το Ιράκ και τη , όπου εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην πατρίδα τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση