Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ελβετική αστυνομία: Οι ύποπτοι της Γενεύης δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι
Ελβετική αστυνομία: Οι ύποπτοι της Γενεύης δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ελβετική αστυνομία: Οι ύποπτοι της Γενεύης δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η ομοσπονδική στυνομία της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η του επιπέδου συναγερμού σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές είχαν δώσει «σήμα» για κάποια άτομα με πιθανές διασυνδέσεις με την , με την διεξαγωγή έρευνας.

ωρίτερα, η αστυνομία της Γενεύης αύξησε το επίπεδο του συναγερμού και διεξάγει εντατική έρευνα για τον εντοπισμό προσώπων για τα οποία έλαβε σήμα από τις ομοσπονδιακές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται στον απόηχο των επιθέσεων στις 13 οεμβρίου στο Παρίσι.

«Η αστυνομία της Γενεύης, έπειτα από το σήμα αυτό, αύξησε το επίπεδο συναγερμού και ενίσχυσε τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες», διευκρινίζεται.

Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τη Συνομοσπονδία (τις ομοσπονδιακές αρχές της Βέρνης) για ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη Γενεύη ή στην περιφέρειά της. Έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει άλλες διευκρινίσεις για επιχειρησιακούς λόγους.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παρά πολλά σημεία διέλευσης μεταξύ της ς και της Ελβετίας εντός της περιφέρειας της Γενεύης, διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι και οι ελβετικές και γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται στην αυτή. Ωστόσο όλα τα σημεία δεν επιτηρούνται και οι έλεγχοι είναι τυχαίοι, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των καθημερινών διελεύσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση