Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ελβετική αστυνομία: Οι ύποπτοι της Γενεύης δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι
Ελβετική αστυνομία: Οι ύποπτοι της Γενεύης δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ελβετική αστυνομία: Οι ύποπτοι της Γενεύης δεν συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η ομοσπονδιακή της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι η του επιπέδου συναγερμού σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές είχαν δώσει «σήμα» για κάποια άτομα με πιθανές διασυνδέσεις με την τρομοκρατία, με την διεξαγωγή έρευνας.

Νωρίτερα, η της Γενεύης αύξησε το επίπεδο του συναγερμού και διεξάγει εντατική έρευνα για τον εντοπισμό προσώπων για τα οποία έλαβε σήμα από τις ομοσπονδιακές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται στον απόηχο των επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Η αστυνομία της Γενεύης, έπειτα από το σήμα αυτό, αύξησε το επίπεδο συναγερμού και ενίσχυσε τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες», διευκρινίζεται.

Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τη Συνομοσπονδία (τις ομοσπονδιακές αρχές της Βέρνης) για ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη ή στην περιφέρειά της. Έρευνες διεξάγονται σε στενή με τις εθνικές και διεθνείς προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει άλλες διευκρινίσεις για επιχειρησιακούς λόγους.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παρά πολλά σημεία διέλευσης μεταξύ της Γαλλίας και της Ελβετίας εντός της περιφέρειας της Γενεύης, διεξάγονται αυστηροί και οι ελβετικές και γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται στην αποστολή αυτή. Ωστόσο όλα τα σημεία δεν επιτηρούνται και οι είναι τυχαίοι, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των καθημερινών διελεύσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση