Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ελβετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μεταφέρουν προσεχώς δέματα
Ελβετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μεταφέρουν προσεχώς δέματα

Ελβετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μεταφέρουν προσεχώς δέματα

             , AFP

  ΖΥΡΙΧΗ 

Απορείτε πού είνι το πκέτο που περιμένετε με αγωνία; Κοιτάξτε ψηλά! Τα ανακοίνωσαν χθες ότι άρχισαν τη διανομή πακέτων με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), αν και η εκτεταμένη χρήση των ιπτάμενων ταχυδρόμων θα καθυστερήσει ακόμη πέντε χρόνια.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας παρουσίασαν χθες τον τρόπο λειτουργίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ανέφεραν ότι οι αρχικές δοκιμές θα διαρκέσουν έως τα Ιουλίου.

Τα τέσσερα πάλλευκα drones αποτελούνται από τέσσερα πτερύγια, με έλικα στο τέλος, και καταλήγουν σε έναν κενό δακτύλιο, ο οποίος μοιάζει με κάθισμα τουαλέτας. Στο μέσον υπάρχει ένα κίτρινο κουτί, το οποίο φέρει το λογότυπο της ταχυδρομικής υπηρεσίας. «Η κατασκευή του είναι απίστευτα ελαφριά και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δέματα βάρους περίπου ενός κιλού σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χλμ με μία μόνο μπαταρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ελβετικών ταχυδρομείων.

«Το μη επανδρωμένο αερο πετάει αυτόνομα, ακολουθώντας σαφώς καθορισμένη, ασφαλή , η οποία χαράσσεται από την αμερικανική εταιρεία λογισμικού Matternet», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τα , τα οποία συνεργάζονται με τη Swiss WorldCargo, την πτέρυγα μεταφοράς φορτίων των διεθνών ελβετικών αερογραμμών, επιμένουν ότι τα drones θα εξετάζονται λεπτομερώς προτού επιτραπεί η εκτεταμένη χρήση τους. «Μέχρι τη ρεαλιστική εμπορική χρήση τους σε πέντε χρόνια, υπάρχουν ποικίλες προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν και να αποσαφηνιστούν», διευκρινίζεται.

Τα ελβετικά ταχυδρομεία θεωρούν ότι τα drones θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τον ανεφοδιασμό μιας περιοχής που έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο εξαιτίας κάποιας ς. «Μια ακόμη ρεαλιστική πιθανότητα είναι η μεταφορά αποστολών υψίστης σημασίας, π.χ. εργαστηριακών εξετάσεων», αναφέρεται.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση